Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fostul ministru Gabriel Sandu

Fostul ministru Gabriel Sandu va face contestație împotriva clasării dosarului Microsoft

Fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, va face contestație în dosarul Microsoft, a anunțat sâmbătă, la postul Antena 3, avocatul Dan Chitic, cel care îl reprezintă în proces pe fostul ministru.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.02.2018 - 19:30

Avocatul Dan Chitic a precizat că clientul său, fostul ministru Gabriel Sandu, contestă decizia prin care anchetatorii au clasat dosarul Microsoft.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA la data de 1 februarie 2018, procurorii au clasat dosarul împotriva foștilor miniștri Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu, Șerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Țicău și Alexandru Athanasiu.

Clasarea a fost decisă pe motiv  că faptele acestora s-au prescris.

„Soluțiile de clasare din 2018 s-au bazat pe o interpretare diferită a legii penale, conform căreia momentul de referință este data actului juridic care dă naștere obligației de plată în sarcina statului, respectiv adoptarea hotărârii de guvern menționate. Interpretarea dispozițiilor legale referitoare la modul de calcul al termenului de prescripție este susceptibilă să dea naștere unor soluții neunitare, inclusiv la nivelul instanțelor de judecată.Soluția de clasare a fost adoptată după ce ÎCCJ a admis plângerea unui inculpat din prezenta cauză împotriva controlului judiciar și a reținut că faptele acestuia sunt prescrise”, a explicat un comunicat al DNA.

În schimb, în decembrie 2017, Tribunalul Ilfov a respins definitiv cererea de liberare condiționată din închisoare a fostului ministru Gabriel Sandu, care execută o pedeapsă de trei ani de detenție în dosarul Microsoft.

La acel moment, Tribunalul Ilfov a admis contestația DNA și a desființat o decizie a Judecătoriei Sectorului 4, care hotărâse pe 1 noiembrie că Gabriel Sandu poate fi eliberat condiționat. Tribunalul Ilfov a mai decis că fostul ministru poate face o nouă cerere de eliberare condiționată abia peste un an.

Pe 3 octombrie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe fostul ministru Gabriel Sandu la 3 ani închisoare în dosarul Microsoft. În același dosar au mai fost condamnați Dorin Cocoș — 2 ani și 4 luni de închisoare, fostul primar Gheorghe Ștefan — 6 ani, omul de afaceri Nicolae Dumitru — 2 ani și 4 luni.

Comentarii

loading...