Foto: Facebook

CSM a dat aviz negativ dar mergem mai departe cu desființarea Secției Speciale, susține Cioloș

Deși CSM a dat aviz negativ, "noi mergem mai departe cu desființarea Secției Speciale", a declarat copreședintele USR PLUS, fostul premier Dacian Cioloș.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.02.2021 - 16:17

Deși CSM a dat aviz negativ, "noi mergem mai departe cu desființarea Secției Speciale", a declarat copreședintele USR PLUS, fostul premier Dacian Cioloș.

El a făcut această precizare duminică, 14 februarie 2021, la trei zile după ce, joi, CSM a emis un aviz negativ asupra proiectului de desființare a "Secției Speciale" - Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

"Eu ţin minte că CSM a dat aviz negativ şi când a fost propusă legea de înfiinţare a Secţiei. Evident că mergem mai departe. Ne asumăm lucrul acesta. Exact aşa cum în ciuda avizului negativ, atunci s-a mers cu proiectul mai departe, acum trebuie şi desfiinţat, pentru că CSM trebuie să hotărască când a avut dreptate: atunci când a votat împotriva înfiinţării acestei secţii sau acum, când votează împotriva desfiinţării", a declarat Dacian Cioloș.

Proiectul de desființare a Secției Speciale a fost elaborat de Ministerul Justiției pe mandatul noului ministru Stelian Ion, care este desemnat de USR PLUS.

"Noi am spus şi am şi explicat. Și Stelian Ion a explicat de ce SIIJ trebuie desfiinţat. E şi concluzia unor analize externe care au fost făcute la solicitarea României, a unui punct de vedere din partea unor analişti şi a unor instituţii abilitate la nivel european şi internaţional, externe, care au venit cu argumentele acestea. Da, trebuie să avem încredere în sistemul de justiţie, aşa cum e el. Lupta împotriva corupţiei - avem instituţii care se ocupă de asta - nu avem nevoie de instrumente de intimidare a magistraţilor", a explicat copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloş.

Comentarii