19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCSM a dat aviz negativ dar mergem mai departe cu desființarea Secției...

CSM a dat aviz negativ dar mergem mai departe cu desființarea Secției Speciale, susține Cioloș

Deși CSM a dat aviz negativ, “noi mergem mai departe cu desființarea Secției Speciale”, a declarat copreședintele USR PLUS, fostul premier Dacian Cioloș.

El a făcut această precizare duminică, 14 februarie 2021, la trei zile după ce, joi, CSM a emis un aviz negativ asupra proiectului de desființare a “Secției Speciale” – Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

“Eu ţin minte că CSM a dat aviz negativ şi când a fost propusă legea de înfiinţare a Secţiei. Evident că mergem mai departe. Ne asumăm lucrul acesta. Exact aşa cum în ciuda avizului negativ, atunci s-a mers cu proiectul mai departe, acum trebuie şi desfiinţat, pentru că CSM trebuie să hotărască când a avut dreptate: atunci când a votat împotriva înfiinţării acestei secţii sau acum, când votează împotriva desfiinţării”, a declarat Dacian Cioloș.

Proiectul de desființare a Secției Speciale a fost elaborat de Ministerul Justiției pe mandatul noului ministru Stelian Ion, care este desemnat de USR PLUS.

“Noi am spus şi am şi explicat. Și Stelian Ion a explicat de ce SIIJ trebuie desfiinţat. E şi concluzia unor analize externe care au fost făcute la solicitarea României, a unui punct de vedere din partea unor analişti şi a unor instituţii abilitate la nivel european şi internaţional, externe, care au venit cu argumentele acestea. Da, trebuie să avem încredere în sistemul de justiţie, aşa cum e el. Lupta împotriva corupţiei – avem instituţii care se ocupă de asta – nu avem nevoie de instrumente de intimidare a magistraţilor”, a explicat copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloş.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...
Ultima oră
Pe aceeași temă