23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăZeci de milioane de euro folosite ilegal de stat

Zeci de milioane de euro folosite ilegal de stat

Plăţi ilegale de pensii, ajutoare sociale date fără motiv, sporuri acordate fără temei, achitarea utilităţilor aferente unor spaţii date în folosinţă grauită unor firme private. Aşa s-au irosit ilegal milioane de euro din bugetul asigurărilor sociale de stat, după cum o demonstrează un audit al Curţii de Conturi.

„Au fost efectuate plăţi către persoane care beneficiau nelegal de două sau mai multe drepturi de pensii simultan”, mai precizează raportul. Au fost acordate prestaţii de asigurări sociale incompatibile pentru persoane care au primit salarii şi, în acelaşi timp, au beneficiat de drepturi de pen¬sie de aproape 5,9 milioane de lei.

Identificarea s-a făcut prin compararea bazelor de date ale Casei de Pensii cu cele ale ANAF, respectiv de direcţiile generale ale finanţelor publice teritoriale, privind contribuabilii cu venituri independente.

Inspectorii Curţii au găsit nereguli şi în raportările Ministerului de Finanţe, Comunicaţiilor şi Romgaz. Plăţile ilegale făcute de Romgaz în 2009 au cauzat prejudicii de 92,6 milioane de lei. Banii au fost cheltuiţi pe lucrări de proiectare necontractate, pe achiziţii de bunuri care nu au fost livrate sau pe achiziţii de bunuri supraevaluate.

Cele mai citite

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă