22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVile finisate cu 700 euro/mp şi curte gratuită în La Riviere

Vile finisate cu 700 euro/mp şi curte gratuită în La Riviere

Proiectul rezidenţial La ­Riviere a fost demarat în 2007 şi se construieşte în trei etape de execuţie. ­Până acum, dezvoltatorul a investit 9 milioane de euro din surse proprii de finanţare şi a finalizat 21 de vile.

Cartierul este dezvoltat de Corsarul Roşu, o companie cunoscută mai mult în domeniul turismului, transportului şi construcţiilor, fiind primul ansamblu rezindenţial lansat pe piaţă. Proiectul a fost demarat în primăvara lui 2007, prima etapă fiind în curs de finalizare. Investiţiile necesare construirii caselor au provenit până în prezent exclusiv din fondurile private ale companiei, iar prima fază este estimată la aproximativ 9 milioane de euro. „Pentru că este interesată să se adapteze noilor condiţii ale pieţei şi pentru că îşi măreşte portofoliul de investiţii, compania a accesat şi un credit de consum de 2 milioane de euro de la o bancă de pe piaţa românească”, declară Dan Niţu, Director de Marketing şi Vânzări la Corsarul Roşu.  

Casele au loturi de până la 1.050 mp
Ansamblul este construit la 17 km de Bucureşti, în localitatea Bolintin Vale, la aproximativ 10 minute de Şoseaua de Centură. La 1 km de cartier va fi construit un lac de acumulare, în partea estică se află râul Argeş, iar la vest este pădure. „Zona este aerisită, în plină dezvoltare şi cu un potenţial ridicat, ţinând cont de faptul că A1 oferă o cale de acces ce elimină problema traficului şi care beneficiază de toate elementele pentru o bună locuire”, afirmă Dan Niţu.
În apropiere sunt şcoli, grădiniţă, cabinet medical, farmacie, magazine, heliport şi linii de maxi-taxi care fac legătura cu Capitala. În plus, în cadrul proiectul se află teren de tenis cu nocturnă, părculeţ şi un spaţiu comercial în curs de amenajare, care va include restaurant, farmacie, sală de fitness, salon de coafură, spaţii pentru birouri şi cafenea. Cartierul va cuprinde aproximativ 300 vile şi va fi dezvoltat pe trei etape de execuţie. Prima etapă va avea 60 locuinţe din care până acum au fost finalizate 21 iar 8 se află la roşu şi 4 la fundaţie.
Cea de-a doua etapă va fi demarată către sfârşitul anului, urmând ca până în 2012 să fie finalizate încă 75 de vile. „Având în vedere contextul actual al pieţei, nu putem da o dată precisă pentru ultima fază a proiectului, pentru că demararea lucrărilor pentru restul de case prevăzute în proiect se va face în funcţie de vânzări şi cerere. Putem spune însă cu certitudine că până la finele lui 2012 vor fi terminate toate lucrările de infrastructură şi facilităţi”, completează Dan Niţu.
În prima etapă se construiesc două tipuri de case, cu suprafaţa construită de 283 mp pentru cele finalizate, respectiv 367 mp pentru cele aflate în diverse stadii de execuţie. Toate sunt dispuse pe parter şi etaj mansardat, au trei dormitoare, garaj şi curte amenajată cu gazon ce poate varia între 780-820 mp. Loturile aferente sunt cuprinse între ­848-1.050 mp. Pentru celelalte etape ale proiectului, dezvoltatorul va construi case cu suprafeţe mai mici, care nu vor depăşi 160 mp construiţi. Vilele sunt ridicate pe cadre din beton armat cu zidărie din cărămidă eficientă, iar pentru cele finalizate, faţadele au termositem de 10 cm. Ansamblul beneficiază de apă curen­tă, energie electrică, gaze naturale şi staţie de epurare cu sistem de canalizare dual.

700 euro/mp vila finisată şi 380 euro/mp vila la roşu
Până acum au fost vândute cinci vile, cererea mai mare fiind pentru cele cu suprafeţe mai mici şi finisate. „Cei care au cumpărat în cadrul ansamblului sunt ­familii tinere, până în 35 ani ­care aşteaptă un copil, cu venituri peste medie şi care doresc să ­locuiască într-un loc retras, dar nu departe de oraş”, spune Dan Niţu.
Casele finisate se vând cu 700 euro/mp (TVA inclus), iar cele la roşu cu 380 euro/mp. Dezvoltatorul a scos la vânzare şi 26 loturi aferente primei faze a proiectului. Acestea dispun de toate utilităţile şi se vând cu 90 euro/mp (TVA inclus). Locuinţele pot fi cumpărate prin rate la dezvoltator, cu un avans de 25% şi restul de bani achitaţi în maximum 3 ani, cu o perioadă de graţie de trei luni. Ratele lunare pot fi negociate, putându-se obţine astfel un discount pentru anul doi şi trei, valoarea de referinţă pentru negociere fiind dobânda pieţei pentru un credit ipotecar.

Cele mai citite

Săraca țară bogată. România continuă să importe gaze, deși avem producție proprie destulă

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai...

Tragedie la pelerinajul de la Mecca. 14 persoane au murit

Pelerinajul anual musulman Hajj în Arabia Saudită a fost marcat de o tragedie pentru pelerinii iordanieni, după ce 14 persoane din Iordania au pierit...

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...
Ultima oră
Pe aceeași temă