14.6 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăTraian Băsescu, unul dintre cei mai prost plătiţi preşedinţi din lume

Traian Băsescu, unul dintre cei mai prost plătiţi preşedinţi din lume

Preşedintele României este unul dintre cei mai prost plătiţi conducători din lume. Traian Băsescu ocupă locul al treilea de la coadă, într-un top realizat de revista Business Magazin, informează realitatea.net.

Potrivit Business Magazin, preşedintele Traian Băsescu câştigă aproximativ 26.000 de dolari pe an. Salariul lui poate fi considerat mic, dacă e raportat la veniturile altor şefi de state. Prim-ministrul din Singapore deţine recordul în privinţa salariului pe care îl încasează anual: aproape 2.200.000 de dolari.

Premierul din Singapore este urmat de cel mai important lider politic din Hong Kong şi de premierul Kenyei, care câştigă aproape 430.000 de dolari anual. Preşedintele Statelor Unite încasează doar 400.000 de dolari pe an, iar cel al Franţei peste 300.000 de dolari anual.

La polul opus al clasamentului se află şefii de stat din Argentina, Polonia şi China, care câştigă între 10.600 de dolari pe an şi 74.000 de dolari pe an. Aici se încadrează şi preşedintele Traian Băsescu. Potrivit Business Magazin, el are un venit de circa 26.000 de dolari pe an. Cel mai prost plătit lider este cel indian, cu un venit de aproximativ 4.000 de dolari pe an.

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă