14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăTârg de turism cu premii pentru vizitatori

Târg de turism cu premii pentru vizitatori

CCINA Constanţa şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) organizează, începând de mâine şi până duminică, târgul de turism Vacanţa 2013, în cadrul complexului comercial Maritimo. Participă 26 de expozanţi, din care aproape zece sunt agenţii de turism.

Există şitouroperatori, hoteluri şi complexuri hoteliere, patronate şi asociatii de promovare turistică, companii de transport, autorităţi publice locale. Numărul este în scădere uşoară faţă de ediţia din primăvară, dar acest lurcu se explică prin faptul că în general destinaţiile de toamnă sunt mai puţin căutate decât cele de vară.

„Piaţa de aici este atipică. Constănţenii nu pleacă în vacanţă vara”, a precizat Aurelian Marin, preşedintele ANAT regiunea SE.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, la ora 12.00.

„Vom avea câte o tombolă zilnică”, a precizat Ion Dănuţ Jugănaru, preşedintele executiv al CCINA. Se pot câştiga trei intrări la SPA, 15 călătorii spre aeroportul Otopeni, un weekend la o vilă din Buşteni şi un bilet de avion spre Istanbul.

„Agenţiile de turism vin cu reduceri şi cu oferte”, a precizat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării.

Aceasta a precizat că o bună parte dintre locurile din România pentru Crăciun şi Revelion au fost vândute. Se caută însă încă oferte de Revelion în marile oraşe europene, cum ar fi Paris sau Milano, dar şi sejururi în ţări cu climă blândă.

„Cele mai căuatate destinaţii sunt cele unde se oferă chartere”, spune ea.

Evident, nu lipsesc ofertele de ski. În luna ianuarie, o săptămână într-o staţiune din Austria costă 199 de euro, cu demipensiune dar fără transport.

De asemenea, vor avea loc spectacole şi diverse ateliere de lucru. Printre ele se numără un spectacol de dansuri şi tradiţii turco-tătare şi aromâne, dar şi unul de street dance.

Cele mai citite

Alina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...
Ultima oră
Pe aceeași temă