20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSun Plaza, legătură directă cu metroul

Sun Plaza, legătură directă cu metroul

Sun Plaza, centrul comercial dominant din sudul Bucureştiului şi cel mai recent inaugurat în România, a adăugat o nouă caracteristică majoră infrastucturii locale – un pasaj subteran care asigură o conexiune directă  a centrului comercial cu staţia de metrou Piaţa Sudului.  

Investiţia implicată se ridică la 3 milioane de euro. Inaugurarea pasajului a fost succedată de lansarea celui mai nou complex Cinema City din Bucu­reşti, în cadrul Sun Plaza, care va completa mix-ul de divertisment şi relaxare din oferta centrului comercial.
Cu dimensiuni generoase (lungime de 180 m, lăţime de 6 m şi înălţime de 3 m), pasajul este primul de acest fel în Ro­mânia şi permite traversarea în siguranţă a Şoselei Olteniţei. Pasajul porneşte direct din staţia de metrou şi are două ieşiri – pe esplanda sud a Sun Plaza, precum şi direct în interiorul centrului comercial, în Blue Plaza. Aproximativ 100 de muncitori au fost implicaţi în lucrările de construcţie, care integrează finisaje speciale, precum granitul.  
Acest element unic de infra­structură accentuează bene­ficiile aduse de Sun Plaza co­munităţii locale. După ce a transformat un spaţiu steril şi insalubru din Piaţa Sudului într-o zonă activă urban şi comercial, Sun Plaza contribuie acum major la îmbunătăţirea infrastructurii de acces pietonal şi de transport subteran. Pasajul găzduieşte o galerie comercială în zona Sun Plaza care prevede mai multe unităţi comerciale de mici dimensiuni, printre care o agenţie de turism, un atelier de croitorie, un magazin de accesorii, produse şi servicii fotografice, un atelier de duplicat chei şi stand de ziare şi cărţi, doar pentru a numi câteva.
Pentru a sublinia contribuţia pozitivă a pasajului pentru comunitate, Sun Plaza lansează cu ocazia încheierii lucrărilor un concurs de pictură sub platforma „Proud to B”. Proiectul urmăreşte să le ofere locuitorilor din Bucureşti şi din Berceni argumente pentru care aceştia să fie mândri de comunitatea în care trăiesc. Începând din 16 iunie, artiştii vor avea la dispoziţie o lună pentru a surprinde în tuşe de culoare motive de satisfacţie (cultură urbană, oameni, progres etc.). Un premiu de 1500 euro va fi oferit pentru cea mai bună lucrare, iar alte şase premii în valoare de 300 euro fiecare vor fi acordate ca menţiuni speciale. Un total de 30 lucrări vor fi selectate pentru a fi expuse în pasajul subteran începând cu 21 iulie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă