20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăStare de urgenţă în staţiunea bulgară de schi Bansko, din cauza rafalelor...

Stare de urgenţă în staţiunea bulgară de schi Bansko, din cauza rafalelor de vânt foarte puternice

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în cea mai mare staţiune de schi din Bulgaria, Bansko, după ce aceasta a fost afectată de rafale de vânt foarte puternice, cu forţă de uragan, care au scos copaci din rădăcini şi au distrus acoperişuri, relatează Mediafax.

Pompierii, poliţia şi voluntari vor depune eforturi pentru a aduce situaţia la normal, a anunţat centrul de presă al municipalităţii.

Furtuna a avut loc la doar o zi de la deschiderea pârtiilor de schi şi cu zece zile înainte de deschiderea noului sezon. Oficialii promiseseră că preţurile vor rămâne la acelaşi nivel, şi că vor fi acordate bonusuri. Bansko, considerată a doua cea mai ieftină staţiune de schi de către britanici, a fost numită recent capitala de iarnă a Balcanilor.

În acest mic oraş, situat în apropiere de Parcul Naţional Pirin, la aproximativ 160 de kilometri sud de Sofia, au fost realizate investiţii de sute de milioane de euro, în hoteluri, pârtii de schi şi o gondolă. Staţiunea se află, de asemenea, în apropierea Vârfului Todorka (2.800 de metri).

După ce a fost aproape abandonată, staţiunea a devenit recent cea mai atractivă, în pofida unor zvonuri potrivit cărora turiştii împart hotelurile din staţiune cu “noii îmbogăţişi şi lideri din lumea crimei organizate, cunoscuţi sub numele de mutri”. O noapte de cazare în hotelurile din zona nouă a staţiunii costă cel mult 25 de euro. Localurile din centru sunt frecventate de turişti britanici, irlandezi, greci şi ruşi, care au constituit forţa prosperităţii staţiuni

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă