21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSoros: Cea mai dificila perioada a crizei economice mondiale a trecut

Soros: Cea mai dificila perioada a crizei economice mondiale a trecut

Cea mai dificila perioada a crizei economice mondiale a trecut, a declarat omul de afaceri american George Soros, subliniind, totodata, nevoia elaborarii unei legislatii internationale pentru reglementarea pietelor globale, informeaza Reuters, citata de Mediafax.

"Categoric, am lasat in urma cea mai dificila perioada a crizei. Actualele probleme nu seamana cu nimic din ce am mai intalnit, insa marcheaza sfarsitul unei ere. Sistemul actual s-a bazat pe premiza falsa ca pietele pot reveni independent la echilibru, sistemul putandu-se autocorecta", a afirmat Soros la un post de televiziunie din Polonia.

Investitorul a subliniat, in plus, nevoia implementarii unei legislatii pentru reglementarea pietelor globale.

"Nu va fi usor, dar daca nu vom reusi, globalizarea, asa cum o cunoastem, se va destrama", a precizat miliardarul american.

In lupta contra crizei, statul trebuie sa intervina, acordand garantii institutiilor financiare si majorand cheltuielile guvernamentale. Insa guvernele vor trebui sa-si reduca rolul de indata ce sistemul financiar va fi stabilizat, pentru a reduce riscul aparitiei hiperinflatiei, a precizat el.

Omul de afaceri a indicat, totodata, ca Polonia, Ungaria si alte state ar fi fost mai putin afectate de criza daca ar fi facut parte din zona euro.

Cele mai citite

Apel pentru justiție în dosarele crimelor de genocid și fratricid din 22-30 decembrie 1989 și 13-15 iunie 1990

Următorul document se adresează președintelui României Klaus Iohannis, liderilor coaliției de guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, precum și ministrului Justiției Alina Gorghiu. Către Președintele României...

Sute de mii de oameni sunt în stradă în Franța împotriva ascensiunii extremei drepte la alegerile europarlamentare

UPDATE: Sunt violențe între manifestanți și polițiști la Paris după ce un agent al forțelor de ordine a smuls un steag al unuia dintre...

Edward Iordănescu spune că echipa națională este pregătită pentru EURO 2024. “Am convingerea că suntem gata de luptă!”

Edward Iordănescu, selecționerul "tricolorilor", a transmis că echipa este pregătită pentru meciul de debut și pentru Campionatul European. România va întâlni echipa Ucrainei, luni, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă