12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăNeajustarea salariilor bugetarilor pune presiune pe leu

Neajustarea salariilor bugetarilor pune presiune pe leu

Piata valutara ar putea consemna presiuni negative asupra leului daca salariile din sectorul public nu scad pana la niveluri similare cu cele din mediul privat, potrivit unei analize ING. Castigul salarial mediu net din economia romaneasca a fost in luna iulie cu 6,3% mai mare fata de perioada similara a anului trecut, incetinind fata de avansul de 8,7% din iunie, insa intr-un ritm mai lent decat cel preconizat de ING, care anticipa o majorare a indicatorului de numai 4,9% in luna iulie, se arata intr-un raport al bancii olandeze. Analistii bancii subliniaza ca, desi corectia ratei de crestere a salariilor din sectorul public este mai accentuata decat cea inregistrata in mediul privat, castigurile salariale bugetare au crescut timp de mai multi ani mult mai puternic decat cele din zona privata.

 "In consecinta, ar trebui sa aiba loc o scadere continua a salariilor din sectorul public, pentru a se constata o egalizare cu cele din mediul privat. Fara aceasta ajustare necesara in domeniul salariilor, ar trebui sa se constate presiuni negative asupra leului", sustin analistii ING.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă