22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinistrul Transporturilor: Din 20 iulie, mergem la mare pe autostradă

Ministrul Transporturilor: Din 20 iulie, mergem la mare pe autostradă

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat luni că pe 20 iulie va fi deschis circulaţiei tronsonul Cernavodă-Medgidia de pe Autostrada Soarelui în regim de drum naţional, în timp ce, de la aceeaşi dată, pe porţiunea Medgidia-Constanţa se va putea circula în regim de autostradă, scrie Realitatea.net.

Ovidiu Silaghi a verificat luni stadiul lucrărilor de pe autostrada Bucureşti-Constanţa. Potrivit acestuia, Autostrada Soarelui urmează să fie finalizată până la sfârţitul acestui an.

“Am vorbit cu constructorul, care ne-a dat asigurări că pe 20 iulie se va putea circula pe un fir între Cernavodă şi Medgidia, în regim de drum naţional, respectiv cu 80 km/h. Tot de pe 20 iulue va fi deschis şi firul Medgidia-Constanţa . Am încercat să dăm drumul cât mai repede la circulaţie pe autostradă pentru a veni în sprijinul turiştilor”, a spus Silaghi.

Acesta a precizat că termenul limită din contract pentru finalizarea tronsonului Cernavodă-Medgidia este ianuarie 2013, însă constructorul “a analizat stadiul lucrărilor şi ne-a asigurat că lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul lui 2012.

La rândul său, secretarul de stat din MTI, Septimiu Buzaşu, a declarat că lucrările sunt in proportie de 85% realizate.

Potrivit datelor MTI, porţiunea Cernavodă-Medgidia are 20,4 km, costurile ridicându-se la 498 milioane lei, iar Medgidia-Constanţa are 38,2 km, costurile fiind de 596 miioane lei.

 

Cele mai citite

Tragedie în lumea fotbalului. Portarul naționalei Muntenegrului a murit la 26 de ani

Matija Sarkic, portarul selecţionatei Muntenegrului şi al echipei de fotbal Millwall, a încetat din viaţă la 26 de ani, a anunţat clubul englez de...

Sute de mii de oameni sunt în stradă în Franța împotriva ascensiunii extremei drepte la alegerile europarlamentare

UPDATE: Sunt violențe între manifestanți și polițiști la Paris după ce un agent al forțelor de ordine a smuls un steag al unuia dintre...

Oficiali: Suedia și Iranul au realizat un schimb de prizonieri în urma unei înțelegeri bilaterale

Suedia şi Iranul au efectuat sâmbătă un schimb de prizonieri, au declarat oficialii, Suedia eliberând un fost oficial iranian condamnat pentru rolul său într-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă