16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăMii de greci îşi fac cumpărăturile în sud-vestul Bulgariei

Mii de greci îşi fac cumpărăturile în sud-vestul Bulgariei

Mii de greci îşi fac în prezent cumpărăturile în oraşele din sud-vestul Bulgariei, iar numărul lor creşte, din cauza inflaţiei mari din ţara lor, relatează Sofia News Agency, citata de NewsIn.

Goţe Delcev, Petrici şi Sandanski, trei oraşe cu circa 20.000 de locuitori fiecare, sunt principalii beneficiari ai problemelor economice din Grecia, ţară învecinată cu Bulgaria.

Patru lanţuri de magazine au deschis hipermarketuri numai în Goţe Delcev de la începutul crizei economice din Grecia – Penny Market, Plus, Valan şi Stodja – iar un mall modern urmează să fie gata în septembrie.

Cozile lungi de maşini şi autocare elene care intră în Bulgaria au devenit şi mai lungi de când TVA-ul a crescut în Grecia, în 1 iulie. Majoritatea grecilor care vin la cumpărături sunt din oraşele Drama şi Kavala.

Grecii cumpără atât bunuri de consum, cât şi benizină, iar mulţi preferă chiar să meargă la dentist în Bulgaria, pentru că este mai ieftin.

Cele mai citite

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...
Ultima oră
Pe aceeași temă