28.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 825: Zelenski, așteptat la Bruxelles

Rusia – Ucraina, ziua 825: Zelenski, așteptat la Bruxelles

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este aşteptat în această dimineaţă la Bruxelles, unde urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu premierul belgian Alexander De Croo, a anunţat luni seara cancelaria belgiană.

Liderul ucrainean, care cere în prezent Occidentului să-şi sporească ajutorul militar pentru a face faţă războiului cu Rusia, urmează să se întâlnească apoi cu regele Philippe al Belgiei, a transmis Palatul Regal.

Deplasarea de câteva ore se va încheia la prânz pe aeroportul militar Melsbroek, lângă Bruxelles, unde Belgia este aşteptată să-şi reafirme angajamentul de a furniza Kievului avioane de luptă F-16, “dacă este posibil până la sfârşitul anului”.

Într-o primă fază, Ministerul Apărării belgian va ajuta la instruirea piloţilor şi tehnicienilor ucraineni pentru utilizarea acestor aeronave. Volodimir Zelenski urmează să se întâlnească la Melsbroek cu unii dintre aceşti piloţi, instructori şi tehnicieni belgieni specializaţi în F-16, conform serviciilor lui De Croo.

Această vizită a preşedintelui ucrainean face parte dintr-un turneu care îl va duce în mai multe capitale europene. El a fost luni la Madrid şi, după Bruxelles, ar urma să se deplaseze la Lisabona pentru a se întâlni cu prim-ministrul Luis Montenegro şi cu preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa, scrie Agerpres.

Citește și:

Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Coaliția se reunește pentru a discuta despre data alegerilor prezidențiale. Care sunt scenariile

Coaliţia de guvernare se reuneşte astăzi pentru a discuta despre data alegerilor prezidenţiale, pe fondul neînţelegerilor dintre PNL şi PSD privind calendarul acestui scrutin. Liberalii...

Liderii PSD și PNL negociază data alegerilor prezidențiale din România. Despre un candidat comun nu se mai pune problema

Liderii celor două partide aflate la guvernare, PSD și PNL, se vor întâlni, astăzi, 19 iunie, într-o ședință de coaliție în care să decidă...

Alegerile anticipate din Franța i-au oferit Londrei titlul de cea mai mare piață de capital, după valoare

Scena politică din Franța, unde vor avea loc alegeri anticipate la finalul lunii iunie, a ajutat Bursa de Valori din Londra să detroneze Parisul...
Ultima oră
Pe aceeași temă