29 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăPoliticăGov-Smart:Prima platformă din lume care oferă administrație publică ca serviciu, digitalizează instituțiile...

Gov-Smart:Prima platformă din lume care oferă administrație publică ca serviciu, digitalizează instituțiile publice din România

Gov-Smart anunță lansarea unei soluții inovatoare care promite să transforme administrația publică din România prin digitalizare completă și automatizare avansată.


Prin implementarea modulelor interconectate specifice fiecărui tip de instituție, compania vizează automatizarea până la 90% din munca funcționarilor publici, reducând semnificativ sarcinile repetitive și îmbunătățind eficiența administrativă, în raport cu contribuabilii și nu numai.

Servicii moderne pentru cetățeni

Cu soluția Gov-Smart, cetățenii vor putea obține instant certificate de atestare fiscală sau alte tipuri de documente, de la orice primărie conectată la serviciu, eliminând astfel timpii de așteptare și deplasările inutile. Până la finalul anului, compania va integra inteligența artificială (IA) în platformă, ducând automatizarea la un nivel impresionant de 99%.


În acest scenariu, funcționarii publici vor deveni auditori și aprobatori ai documentelor întocmite de AI, nu doar executanți.
Pe de altă parte, și procedurile interne ale instituțiilor publice pot fi automatizate și personalizate.


Transparență și standardizare

Noua platformă Gov-Smart include un modul de transparență care afișează grafice detaliate despre consumul banului public, achizițiile efectuate și anunțurile de angajare pentru toate primăriile din România. Formularistica standardizată facilitează accesul cetățenilor la informații și permite trimiterea de solicitări pe baza Legii 544, în cazul în care informațiile dorite nu sunt disponibile.

„Governance as a Service” – un concept inovator

Fondatorul Gov-Smart este Alexandru Panait, cu o vastă experiență în securitate cibernetică, în special în zona de administrație.
Gov-Smart modernizează actualul portal e-primariaTa.ro, fondată tot de Alexandru Panait în 2020. Cu ajutorul unor finanțări din partea Comisiei Europene, în valoare totală de 200.000 EUR, prin proiectul Next Generation Internet, platforma devine o soluție la nivel global, cu potențial de a deveni al doilea unicorn românesc.


„Suntem mândri să lansăm primul concept de Governance as a Service din lume. Pentru a demonstra capacitatea de scalare a soluției noastre, am reușit să integrăm în platformă 3.187 de primării din România, standardizând și transparentizând activitățile lor. Acest pas reprezintă un salt major către o administrație publică eficientă și transparentă, oferind cetățenilor acces rapid și facil la informațiile de interes public sau să obțină documente într-un timp foarte scurt. Suntem deja în discuții și cu autorități din alte state europene și chiar din SUA, pentru a implementa și la ei acest serviciu modern”, declară Alexandru Panait, fondatorul Gov-Smart.

Prin această inovație, Gov Smart își propune să creeze și un mediu de business prietenos pentru investitori și să deschidă noi oportunități de afaceri, totodată asigurând o administrație publică eficientă, transparentă și orientată către cetățeni.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
00:01:09

Zeci de mii de oameni s-au adunat vineri la Stonehenge pentru a sărbători solstițiul de vară

Zeci de mii de oameni s-au adunat la Stonehenge, renumitul sit preistoric inclus în patrimoniul mondial UNESCO din sud-vestul Angliei, pentru a sărbători solstițiul...

Formațiile Croației și Italiei speră amândouă să ajungă în optimile de finală ale Euro 2024

Azzurrii ar putea face o schimbare în atac pentru finala Grupei B de la Leipzig Croația și Italia speră amândouă să ajungă în optimile de...

Rareș Bogdan a lăsat un ceas în Secu(Real)itate(a) ce indică mereu Doi și-un sfert

Ilustrație: Marian Avramescu Europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL), Rareș Bogdan, și-ar fi uitat unul dintre ceasurile din deja celebra sa colecție în sediul Realitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă