12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăLocuiesti in Green Park, respiri aer curat

Locuiesti in Green Park, respiri aer curat

Acest lucru este firesc, in conditiile in care cartierul este situat la o distanta de numai 300 m de un parc care se intinde pe 100 ha. Parcul Natural Bucov „Constantin Stere” margineste ansamblul si actioneaza ca un filtru natural impotriva poluarii chimice si fonice deopotriva.

Pe langa Aleea Scriitorilor, finalizata in 2006 si care contine, alaturi de bustul lui Constantin Stere, busturile altor zece mari scriitori contemporani cu el (Garabet Ibraileanu, Nicolae Iorga, Mihail Sadoveanu, Octavian Goga, Alexei Mateevici, Liviu Rebreanu, Calistrat Hogas, Gala Galaction, George Toparceanu, Al. Bratescu Voinesti), parcul din vecinatatea cartierului Green Park include si o gradina botanica si una zoologica.

Gradina Botanica din Bucov se afla la o distanta de doar cinci minute de ansamblul rezidential si face parte dintr-un proiect amplu, care va include un acvarium, un vivarium, un centru pentru energii regenerabile, sere de expozitie si de productie, teatru de vara, precum si cabinete de cercetare si laboratoare.

Gradina botanica va ocupa o suprafata totala de 15 ha si va fi structurata in patru tipuri de gradini: cu specific francez, italian, chinez-japonez si englez.

Serele se vor intinde pe suprafete de 200 – 300 mp si vor fi populate cu plante exotice.

In gradina botanica urmeaza a fi construita si o piramida cu subsol, parter si patru etaje. Peste 40% din suprafata piramidei va fi acoperita cu panouri solare, pentru a asigura energia electrica necesara functionarii gradinii botanice. In interiorul piramidei vor functiona: un planetarium, galerii expozitionale, un centru media, o biblioteca, sali pentru organizarea de seminarii si birouri. Valoarea estimata a investitiilor se ridica la 18 milioane de euro.

Pretul unei locuinte din cadrul ansamblului Green Park Bucov este extraordinar, doar 557 euro pe metru patrat construit, avand finisaje medii.

Pentru mai multe detalii viziteaza www.greenparkbucov.ro.

Despre TNG – The Nova Group

TNG – The Nova Group este un grup de investitii european care activeaza in numeroase industrii din Estul Europei. Incepand cu infiintarea companiei, in 1982, TNG a incheiat mai mult de 40 de tranzactii cu o valoare agregata care depaseste 500 de milioane de euro. Succesul companiei se bazeaza pe experienta si com plexitatea echipei de investitii, cu membri din diferite ramuri ale economiei, de la consultanti in strategie la specialisti in finante.

Despre Baumeister

Casele din cadrul ansamblului Green Park sunt construite de compania Baumeister, o firma cu capital integral german, infiintata in anul 1997.

Datorita managementului modern, personalului tehnic cu inalta calificare, prin utilizarea celor mai moderne tehnologii si echipamente, precum si organizarii si planificarii eficiente ale lucrarilor, grupul de firme Baumeister s-a impus prin lucrari complexe si diversificate, acoperind toata aria de produse si servicii precum: ansambluri rezidentiale (vile si blocuri de locuinte), centre comerciale, parcuri logistice si linii de fabricatie, lucrari edilitare (drumuri, poduri, retele de apa si canalizare), chiar si hidro centrale si statii de epurare. Incepand cu anul 2004, compania Baumeister face parte din TNG – The Nova Group.

 

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă