16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăGrecia, înglodată în datorii

Grecia, înglodată în datorii

Grecia trebuie să-şi restructureze datoriile prin ştergerea a 40-50% din valoarea acestora, pentru a reveni pe o cale economică sustenabilă, potrivit concluziilor unui grup de experţi ai Uniunii Europene (UE), transmite Reuters, citând presa germană.

O decizie referitoare la o eventuală restructurare nu a fost luată încă, fiind analizate mai multe variante, a anunţat săptămânalul german Die Zeit, potrivit Mediafax.

Cel mai probabil va fi aleasă o soluţie “mai puţin radicală”, posibil o extindere a maturităţii obligaţiunilor statului elen, notează publicaţia.

Grecia a obţinut în mai 2010 un program de finanţare de 110 miliarde de euro din partea UE şi FMI pentru a evita intrarea în faliment, în schimbul unui program drastic de austeritate în curs de aplicare.

Chiar dacă Grecia va respecta termenii acordului de finanţare pe trei ani, datoria statului va ajunge în 2013 la 158% din PIB, nivel considerat nesustenabil, potrivit analiştilor. Comisia Europeană a prognozat în noiembrie că datoria publică a Greciei va creşte în acest an de la 140,2% la 150,2% din PIB şi apoi la 156% în 2012.

Cele mai citite

Ministrul ceh de externe crede că orice pas al NATO pentru Ucraina va izola Rusia

La începutul acestei luni, preşedintele ucrainean Volodmir Zelenski a îndemnat aliaţii să intensifice ajutorul şi implicarea în război într-un interviu acordat Reuters, în timp...

De ce a ratat Iulian Dumitrescu Grand Prix-ul de la Monaco

Prin faptul că i s-a prelungit, săptămâna trecută, controlul judiciar impus la 1 februarie 2024, baronul liberal de Prahova, Iulian Dumitrescu, a ratat...

Modernizarea Spitalului Foișor: O Realizare Majoră în Ortopedie în timpul mandatului de primar al Gabrielei Firea

Veștile bune despre starea de sănătate a lui Florin Piersic continuă să curgă, iar atât îndrăgitul actor, cât și publicul, sunt nerăbdători să-l vadă...
Ultima oră
Pe aceeași temă