29.5 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDeciziile bazate pe zvonuri nu sunt intelepte

Deciziile bazate pe zvonuri nu sunt intelepte

Compania pentru care lucrez nu ne-a mai platit salariile de trei luni. Zvonurile sunt ca afacerea se inchide. Am o oferta, dar nu e foarte tentanta financiar. Ce sa fac?

In aceasta perioada foarte multe companii au probleme financiare. Probabil ca si compania in care lucrati este una dintre ele. De regula, plata salariilor are prioritate in fata altor plati, atunci cand firmele se confrunta cu lipsa lichiditatilor. Faptul ca nu v-ati primit banii timp de trei luni consecutiv reflecta o situatie dificila.
Decizia de a parasi firma pentru un job mai prost platit ar tre­bui luata abia dupa ce aveti mai multe informatii despre situatia companiei si perspectivele afacerii. Deciziile luate doar pe baza de zvonuri nu sunt cele mai intelepte. Mai mult, zvonurile negative lansate in piata pot distruge cu usurinta chiar si o afacere profi­tabila.
Discutati cu managerii si incercati sa aflati care au fost cauzele care au declansat aceasta situatie, daca este doar o perioada temporara de criza sau una de durata. Sunt afaceri care stagneaza sau scad in anumite perioa­de, pentru ca apoi, in functie de evo­lutia pietei, sa aiba cresteri fulminante.
Amanarea temporara a anumitor plati, inclusiv a salariilor, fara a se recurge la disponibilizari de personal, poa­te fi un semn ca se prognozeaza o redresare a afacerii, si nu o regresie a acesteia.
 Daca se dovedeste ca exista interes si se fac eforturi din partea proprieta­rilor si managerilor afacerii pentru iden­tificarea de oportunitati de relansare a activitatii si ca sunt perspective de dezvoltare a compa­ni­ei, nu ar trebui sa luati decizia de a ple­ca. Mesajul pe care trebuie sa-l transmiteti este acela ca va pasa, ca sunteti un sustinator al efortului co­lec­tiv si un cautator de solutii, impreuna cu echipa, pentru depasirea perioadei de criza.
Plecarea din firma ar trebui sa ra­ma­na ultima solutie, doar in cazul in ca­re situatia este atat de dificila, incat nu exista nici o garantie ca lucrurile vor reveni la normal.

 

Text scris de Mihaela Manolache, Senior Consultant Skill Team Consulting

Cele mai citite

Premierul Ciolacu le-a oferit autografe copiilor, la Palatul Victoria

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, în ziua de sâmbătă, 1 iunie 2024, la Palatul Victoria, unde le-a oferit autografe copiilor și s-a fotografiat...

Rusia – Ucraina, ziua 830. Rusia atacă folosind armament produs în Iran, Coreea de Nord și China

În condițiile în care regimul Putin acuză Occidentul că oferă sprijin militar Ucrainei, Rusia atacă Ucraina folosind armament produs în Iran sau în Coreea...

România, start perfect la Campionatul European de minifotbal

Naționala României s-a impus cu scorul de 9-0 în fața Turciei, în primul meci de la Campionatul European de minifotbal - EMF EURO 2024...
Ultima oră
Pe aceeași temă