12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCasă de vacanţă nouă, cu 25.000 euro

Casă de vacanţă nouă, cu 25.000 euro

Cum vine week-end-ul, vă oferim o soluţie pentru o casă de vacanţă ieftină, construită de la zero şi gata în maximum două luni.

Acest proiect reprezintă un prototip pentru o locuinţă de vacanţă şi poate fi construit pe structură de lemn. Construcţia are în total o suprafaţă de 80 mp.

Costul locuinţei de vacanţă nu depăşeşte suma de 25.000 euro, în care sunt incluse şi finisaje moderne, printre care placaje tip Trespa sau placaje din piatră naturală. Acoperişul este finisat cu tablă fălţuită, explică arhitect Alexandra Antohi, care a realizat proiectul pentru revista Planul Casei Mele.

Casa are o suprafaţă construită de aproape 80 mp şi include un dormitor de 15 mp, un living de aproape 17 mp, o bucătărie de circa 13 mp. Baia măsoară 4.45 mp, iar spaţiul de depozitare are 3,45 mp. Ca spaţiu de depozitare poate fi folosit şi podul, şarpanta fiind destul de înaltă pentru a permite acest lucru.

Un alt avantaj al acestui proiect este faptul că poate fi amplasat pe un teren foarte îngust.

Prin acest proiect de casă ieftină am “reinventat” conceptul de casă-vagon, unde livingul şi, în general toată zona de zi, reprezintă în acelaşi timp şi un spaţiu de trecere. Printre avantajele semnificative ale acestui tip de locuinţă se numără: posibilitatea de a proiecta pe un lot foarte îngust (8-9 m) – valorificarea spaţiului care altfel ar servi drept hol prin integrarea lui în spaţiile locuibile – şi reducerea suprafeţei construite a casei“, susţine arhitect Alexandra Antohi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă