14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăBRD, rezultate îngrijorătoare în primul trimestru

BRD, rezultate îngrijorătoare în primul trimestru

BRD, una dintre cele trei bănci locale cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat rezultate dezamăgitoare în primul trimestru al acestui an. Astfel, profitul băncii a scăzut cu aproape 39% faţă de perioada similară a lui 2010, la 199 milioane de lei, pe fondul scăderii tuturor celorlalţi indicatori importanţi, cum ar fi volumul de credite acordate sau volumul depozitelor atrase.

Singura veste bună pentru acţionarii băncii este reducerea costurilor cu riscul (volumul provizioanelor) cu 10%, la 292 milioane de lei.

„Primele trei luni ale anului 2011 nu au adus revirimentul aşteptat pe piaţă, diferenţa faţă de ultima parte a anului trecut fiind nesemnificativă. Activitatea economică suferă în continuare, influenţând şi cererea de servicii bancare. Cu toate acestea, au fost sesizate semne pozitive, care rămân să fie confirmate în perioada următoare. Mai concret, un prim semnal pozitiv este intrarea pe o pantă descendentă a costului net al riscului, tendinţă care sperăm că va continua de-a lungul întregului an”, comentează, într-un comunicat, Guy Poupet, preşedintele BRD. Banca anunţă că principalii indicatori financiari la 31 martie 2011 au fost calculaţi în conformitate cu standardele româneşti de contabilitate.

Motoare la relanti

Volumul total al creditelor acordate clientelei este de 32,4 miliarde lei, cu circa 1% mai mic faţă de 31 martie 2010.

Creditele pentru persoane fizice au ajuns la 15,5 miliarde lei, în scădere cu aproximativ 1%, în timp ce valoarea creditelor acordate clientelei de persoane juridice a scăzut cu 1%, soldul acestora fiind de 16,8 miliarde lei.



Totodată, volumul total al depozitelor clientelei înregistra la sfârşitul primului trimestru al anului 2011 o scădere de circa 5% faţă de 31 martie 2010, ajungând la peste 29 miliarde lei, lichiditatea băncii fiind în acest moment una adecvată.

Cele mai citite

Zero dezbateri despre viitorul UE

În România, parcă nici nu s-ar organiza alegeri europarlamentare. Nicio temă majoră despre viitorul Uniunii Europene nu este urcată pe portativul de campanie electorală....

Zero dezbateri despre viitorul UE

În România, parcă nici nu s-ar organiza alegeri europarlamentare. Nicio temă majoră despre viitorul Uniunii Europene nu este urcată pe portativul de campanie electorală....

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă