12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăAproape 40 de angajaţi ai Spitalului de Urgenţă Sibiu au plecat în...

Aproape 40 de angajaţi ai Spitalului de Urgenţă Sibiu au plecat în străinătate

Şapte medici şi 30 de asistente medicale de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au plecat în străinătate, de la începutul anului trecut, în condiţiile în care deficitul de personal al spitalului este de 28 de medici şi 49 de asistente medicale, relatează Mediafax.

“Medicii din specialităţile neurochirurgie, gastroenterologie, UPU şi chirurgie au solicitat suspendarea contractului individual de muncă pentru interese personale, pe o perioadă cuprinsă între 3-12 luni. Tot în aceeaşi perioadă, ianuarie 2010 – martie 2011, 30 de asistente au solicitat suspendarea contractului de muncă pentru interese personale”, a spus Raluca Puşcă, purtătoare de cuvânt a spitalului.

Raluca Puşcă a afirmat că deficitul de personal din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este de 140 de persoane, dintre care 28 de medici, 49 de asistenţi medicali, 19 infirmieri şi 44 de îngrijitori de curăţenie. “Toate aceste posturi sunt blocate“, a mai spus Raluca Puşcă.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, cei mai mulţi dintre cei care îşi suspendă contractele de muncă merg în străinitate pe salarii mult mai mari decât cele obţinute în sistemul sanitar de stat din România. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Sibiu, având peste 1.100 de paturi şi 1.762 de angajaţi.

Potrivit reprezentanţilor Colegiului Medicilor Sibiu, anul trecut, 67 de medici din judeţ au plecat în străinătate.

Potrivit reprezentanţilor Sanitas Sibiu, asistentele medicale câştigă, în străinătate, salarii pornind de la 2.000 de euro pe lună, în timp ce, în România, salariul mediu pentru această categorie de personal este cuprins între 700 şi 900 de lei. Medicii specialişti pot să câştige şi până la 10.000 de euro pe lună, în condiţiile în care salariile lor de încadrare în România sunt în jur de 2000 – 2500 de lei.

Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă