22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăApartamente construite pentru Prima Casă

Apartamente construite pentru Prima Casă

Început în luna aprilie, ­proiectul rezidenţial ­Metropolitan Residence va aduce pe piaţă până la sfârşitul anului peste 90 de apartamente cu două şi trei camere, dezvoltatorii acestuia mizând pe ­programul Prima Casă.

Metropolitan Residence a fost de­ma­rat în luna aprilie din 2010, fiind dezvoltat de către două persoane fizice asociate, din surse proprii de finanţare. Întreaga invesţie a proiectului este estimată la peste 3 milioane de euro. Acesta are ca termen de finalizare sfârşitul acestui an şi este construit într-o singură fază. În urma unei cercetări atente a pieţei, dezvoltatorii proiectului au observat că cererea se axează în ultima perioadă mai mult pe apartamentele cu două şi trei camere care au suprafeţe medii şi pot fi achiziţionate prin Prima Casă.
Acest lucru i-a determinat să se orienteze spre aceste tipuri de unităţi, încercând să le facă accesibile prin acest program guvernamental. În prezent, blocurile se află la partea de structură, urmând ca până în luna august să fie terminate compartimentările şi să fie executate finisajele. „În cel mult o lună şi jumătate, toate blocurile vor fi gata din punct de vedere al structurii şi compartimentărilor, urmând să trecem la partea de finisaje exterioare şi interioare”, afirmă Robertino Georgescu, dezvoltator Metropolitan Residence.

Vor fi construite doar două şi trei camere
Ansamblul este construit în partea de Sud a Capitalei, la 150 m de graniţa dintre Popeşti-Leor­deni şi Bucureşti, într-o ­zonă de vile cu dublu acces din Şoseaua Olteniţei. „Arealul este în plină dezvoltare în ultima perioadă, având un potenţial ­ridicat, iar accesul facil către centru sau alte cartiere ale ­Bucureştiului fac ca zona să fie ideală pentru construcţia de blocuri rezidenţiale. În plus, preţul actual al terenului ne permite să construim locuinţe cu valori de achiziţie mai ac­cesibile”, declară Robertino ­Georgescu.
Metropolitan Residence este ridicat pe un teren de 6.000 mp, având o suprafaţa totală construită de 8.000 mp. Acesta va fi alcătuit din patru clădiri cu un regim de înălţime dispus pe parter şi trei etaje, care vor cuprinde 96 de apartamente din care 80 vor fi cu două camere şi 16 cu trei camere. Fiecare bloc va avea câte 24 de unităţi. Suprafeţele utile variază între 66 – 68 mp pentru două camere şi pot ajunge până la 87 mp pentru trei camere.
Structura blocurilor este realizată din cadre şi planşee din ­beton armat cu zidărie din cărămidă eficientă de 25 cm şi ter­mosistem din polistiren expandat de 10 cm. Compartimentările interioare se fac din cărămidă de 12 cm. Clădirile au fost proiectate să reziste la un cutremur de 8,5 grade Richter. „Având în vedere că blocurile sunt construite pe cadre din beton, putem oferi posibilitatea pentru cei care achiziţionează în această perioadă, să compartimenteze apartamentul cum îşi doresc”, spune Robertino Georgescu.
În apropierea ansamblului se găsesc centre comerciale, supermarket, mijloace de transport în comun, şcoală, grădiniţă, cabinete medicale, farmacie, biserică, iar la aproximativ 1 km se află staţia de metrou Apărătorii Patriei. Pe lângă acestea, în cadrul ansamblului vor fi 110 locuri de parcare supraterane, iar spaţiile dintre blocuri (circa 700 mp) vor fi amenajate ca locuri de relaxare cu băncuţe, fântână arteziană şi spaţii verzi.

Apartamentele pot fi rezervate cu 500 euro
Apartamentele se predau finisate cu gresie, faianţă, parchet, tâmplărie cu geam termopan, uşi de lemn la interior, uşă de acces metalică, băi utilate şi centrală termică. Noii proprietari au posibilitatea să aleagă dintr-o gamă de finisaje, putând astfel să îşi personalizeze locuinţa. „Până acum am vândut 12 unităţi, iar cei care au cumpărat sunt persoane cu venituri medii spre plus, care fie au accesat un credit ipotecar sau Prima Casă, fie au dispus de bani din economiile personale”, completează Robertino Georgescu.
Din cauza condiţiilor din piaţă, de la demararea proiectului şi până în prezent, dezvoltatorii au redus preţurile cu aproximativ 8%. Astfel, în prezent, acestea pornesc de la 60.000 euro (TVA inclus) cu loc de parcare gratuit pentru unităţile cu două camere şi ajung la 78.000 euro (TVA ­inclus) şi loc de parcare, pentru cele cu trei camere. Apartamentele pot fi cumpărate cu o rezervare de 500 euro, urmând să achitaţi un avans minim de 5% din valoarea locuinţei la antecontract şi restul de bani la livrarea acestuia cu toate finisajele. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă