12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInternaționalVinurile româneşti la ProWine China

Vinurile româneşti la ProWine China

China ocupă un loc aparte în politica de export a multor producători de vinuri din România, această piață devenind în ultimii ani, prin dinamismul ei, una din principalele destinații ale exportului românesc. Astfel R.P. Chineză s-a plasat pe locul 3 în 2014 și 2013 și chiar pe locul 1 în 2012.  

La ediția din acest an  a târgului ProWine China, Shanghai, care se va desfășura în perioada 11-13 noiembrie 2015, România va participa pentru prima oară, prin APEV România, cu firme precum: Agroserv Colibași (Crama Mennini), Crama Ceptura, Cramele Recaș, Domeniile Blaga, Halewood Romania, Mera Com International (Crama Girboiu), Schwab Agro Prod (Crama Ratești), dar și firme ca Budureasca sau Domeniul Coroanei Segarcea cu standuri individuale.

Decizia producătorilor români de a participa la acest târg a avut la bază câteva rațiuni și anume:

– târgul este destinat specialiștilor din domeniu: importatori, distribuitori, sommelieri, jurnaliști etc. și nu publicului larg, ceea ce corespunde strategiei exportatorilor români de afirmare pe piața internațională și de dezvoltarea exportului pe piața chineză.

– la ediția din 2014 a târgului au luat parte 650 expozanți din 38 de țări, în total cu 19 pavilioane naționale, printre care Franța, Argentina, Italia, Spania, dar și din Republica Moldova și Ungaria, iar numărul crescut al vizitatorilor dovedește interesul crescând al pieței locale față de acest gen de manifestări. 

– nu în ultimul rând, organizatorii târgului ProWine China, Shanghai, sunt aceiași ca ai târgului ProWein Düsseldorf, Germania, recunoscuți pentru experiența și profesionalismul lor.

 

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă