33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalUn pianist britanic de jazz a murit pe scenă. Cum s-a petrecut...

Un pianist britanic de jazz a murit pe scenă. Cum s-a petrecut tragedia

Pianistul de jazz John Taylor a murit la vârsta de 72 de ani, după ce a suferit un infarct pe scenă, în timpul concertului pe care l-a susţinut la cea de-a şasea ediţie a Saveurs Jazz Festival, informează Mediafax.

Muzicianul britanic a suferit o criză cardiacă pe scena festivalului menţionat, au anunţat organizatorii evenimentului.

Transferat de urgenţă la Spitalul din Angers, celebrul pianist a decedat după câteva ore de la internare, informează lefigaro.fr.

“Carol, soţia lui John Taylor, ne-a anunţat decesul soţului ei, sâmbătă”, precizează comunicatul dat publicităţii de organizatori.

John Taylor a fost victima unui infarct în timp ce susţinea un concert alături de cvartetul coordonat de Stéphane Kerecki.

Născut în 1942, la Manchester, pianistul şi-a descoperit pasiunea pentru jazz ascultând melodiile interpretate de Oscar Peterson şi Bill Evans. Începând din 1969, şi-a lansat cariera muzicală cântând alături de saxofoniştii englezi John Surman şi Alan Skidmore.

Cu o carieră prolifică şi eclectică, John Taylor a cântat de-a lungul anilor alături de numeroşi muzicieni de jazz celebri, precum Lee Konitz, Gil Evans, Kenny Wheeler şi Norma Winstone.

Pendulând între free jazz şi armonii mai melodioase, pianistul britanic a fost nume de marcă al jazz-ului european contemporan.

Cel mai recent album de studio al său s-a intitulat “Nouvelle Vague” şi a fost înregistrat în 2014, alături de Stéphane Kerecki.

 

Cele mai citite

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa serviciilor de citire a contoarelor de energie electrică din România

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibile trucări ale unor licitaţii publice organizate de unele autorităţi/entităţi contractante pentru atribuirea contractelor de servicii de...

Sergio Ramos va părăsi Sevilla

Sevilla FC a anunțat luni că fundașul central Sergio Ramos, în vârstă de 38 de ani, va părăsi clubul la sfârșitul acestui sezon. Ramos,...

UE cere Chinei să înceteze să mai încalce drepturile omului

Uniunea Europeană a reiterat apelurile adresate Chinei de a pune capăt încălcărilor drepturilor omului, după ce o delegație a UE a vizitat Tibetul și...
Ultima oră
Pe aceeași temă