22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalTVR a scos la concurs postul de director al ştirilor, ocupat de...

TVR a scos la concurs postul de director al ştirilor, ocupat de Rodica Culcer. Vezi care sunt condiţiile

Postul de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din cadrul TVR a fost scos la concurs, luni, 21 noiembrie, după ce Rodica Culcer a împlinit vârsta de pensionare. Anunţul privind organizarea concursului pentru şefia Ştirilor TVR a fost publicat pe pagina oficială de internet a televiziunii.

Pentru a ocupa postul de director al ştirilor TVR, candidaţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să aibă minimum 10 ani, din care minimum 5 ani în televiziune, dar şi experienţă de conducere în audiovizual, să fi urmat cursurile unui master sau doctorat în domeniul ştiinţelor comunicării, ştiinţelor umaniste sau management, cunoaşterea a două limbi străine de circulaţie internaţională, cunoştinţe de jurnalism.

Rodica Culcer a împlinit vârsta legală de pensionare pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR a fost valabil până la 30 iunie. Rodica Culcer a depus, pe 29 iunie, o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobată de conducerea TVR. De la 1 iulie Culcer a fost reîncadrată pe un post de execuţie, îndeplinind, prin delegare, atribuţiile de director al Ştirilor TVR, până la ocuparea prin concurs a acestui post.

Reangajarea Rodicăi Culcer a fost criticată la acea vreme de reprezentanţi ai sindicaliştilor, reproşându-i-se că nu are dreptul să cumuleze pensia cu salariul, iar TVR a încălcat legea aprobând solicitarea ei în acest sens.

“În ceea ce mă priveşte, nu am încă o decizie de pensionare şi deci nu ştiu ce pensie voi avea, astfel încât nu ştiu dacă va fi nevoie să optez pentru suspendarea plăţii pensiei sau nu. Este însă foarte puţin probabil să ating un asemenea nivel, pentru că am lucrat 10 ani la BBC şi nu am contribuit la sistemul românesc de pensie”, a spus atunci Rodica Culcer, citată de Mediafax.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă