1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeInternaționalTrupa Kings of Leon va lansa un nou album

Trupa Kings of Leon va lansa un nou album

Trupa americană Kings of Leon va lansa în curând un nou album, al şaptelea disc al formaţiei, informează Mediafax.

Anunțul a fost făcut de toboşarului grupului, Nathan Followill, printr-un un mesaj pe Twitter care anunță că al şaptelea album al grupului Kings of Leon "vine în curând". 

Toboşarul și-a exprimat regretul faţă de sfârşitul turneului "Mechanical Bull", de promovare a celui de-al şaselea material, ultimul concert al seriei de spectacole având loc în Brazilia.

"Îmi pare foarte rău că trebuie să plecăm din Brazilia. Ce modalitate extraordinară de a termina acest turneu. Atât de multe amintiri. Cei mai tari fani din lume, al şaptelea album vine în curând", a scris Followill, duminică, pe contul său de pe platforma Twitter.

Turneul de promovare a albumului de studio "Mechanical Bull", lansat în 2013, al şaselea al grupului, a fost marcat, în urmă cu câteva luni, de anularea unor concerte după ce Nathan Followill a fost rănit într-un accident de autocar. Toboşarul trupei a fost rănit când un pieton a apărut brusc în faţa autocarului cu care trupa se deplasa în turneu prin America de Nord. Muzicianul a avut câteva coaste rupte din cauza opririi de urgenţă a autovehiculului.

Grupul american Kings of Leon este format din fraţii Caleb Followill (solist), Nathan Followill (percuţie/ backing vocals) şi Jared Followill (chitară bas/ sintetizator), dar şi vărul lor chitaristul Mathew Followill. Iniţial comparaţi cu cei de la formaţia The Strokes, dar în variantă sudistă – pentru reinventarea şi resuscitarea rock & roll-ului Dixie-style – cei de la Kings of Leon s-au transformat încet, de-a lungul anilor, într-o trupă de rock experimental.

Kings of Leon s-a bucurat de o popularitate imediată în Marea Britanie, unde, mai târziu, a primit discuri de platină pentru vânzările de albume. Pe măsură ce trupa a explorat diverse stiluri şi a înregistrat şi alte lansări, pe albumele "Aha Shake Heartbreak" (2004), "Because of the Times" (2007) şi "Only By the Night" (2008), comparaţiile cu The Strokes au dispărut, Kings of Leon având în prezent propriul lor stil. Piesa "Use Somebody" a fost desemnată "înregistrarea anului" la gala premiilor Grammy din 2010, iar piesa "Sex On Fire" s-a bucurat de un succes comercial răsunător.

Cele mai citite

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă