24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalScriitorul Pascal Bruckner vine în România la premiera "Hoţii de Frumuseţe"

Scriitorul Pascal Bruckner vine în România la premiera “Hoţii de Frumuseţe”

Pentru prima dată în lume, romanul Hoţii de frumuseţe al celebrului scriitor francez Pascal Bruckner va fi transpus într-o piesă de teatru în România. Premiera oficială va avea două reprezentaţii, în prezenţa autorului, pe 25 şi 26 ianuarie, la Teatrul Evreiesc de Stat.

Piesa Hoţii de frumuseţe îi are în rolurile principale pe actorii Florin Zamfirescu, Ioana Pavelescu, Medeea Marinescu, Ştefana Samfira, Radu Micu, Ionuţ Niculae. Dramatizarea şi regia artistică este semnată de Chris Simion.

“În fiecare dintre noi există un hoţ de frumuseţe. Şi în fiecare dintre noi există un moment în care acest hoţ îşi dă cagula jos şi se întreabă: “Când începi să te naşti cu adevărat? Există tinereţe veşnică? Ce înseamnă prietenia şi trădarea? Furând frumuseţea altei persoane reuşeşti să fii fericit? Poţi să iubeşti pe cineva cu adevărat?” Povestea hoţilor de frumuseţe este povestea faptelor noastre, a fricilor, a frustrărilor, povestea a ceea ce simţim, a ceea ce înţelegem”, a declarat regizorul Chris Simion.

Scriitorul Pascal Bruckner are încredere în regizorul român şi aşteaptă cu nerăbdare premiera spectacolului.

“Chris este un regizor cu talent şi cu intuiţie. Ştie mereu să extragă din romanele pe care le montează ceea ce este necesar pentru sufletul omului contemporan. Îi sunt alături de 14 ani, de când a montat “Copilul Divin”. Am încredere în ceea ce simte şi în ceea ce vede într-un text şi asta îmi garantează succesul spectacolelor ei. Îi ţin pumnii pentru “Hoţii de frumuseţe” pentru că este un proiect la care lucrează de 8 ani şi ştiu cât de important este pentru un creator să primească răspunsul pe care îl aşteaptă din partea publicului său”, a declarat scriitorul Pascal Bruckner.

Scenografia spectacolului realizată de Adina Mastalier aduce o inovaţie pentru teatrul din România. Este primul spectacol de teatru realizat pe o scenă românească unde o mare parte din decor este virtual, creat 3D şi redat de o tehnologie de ultimă generaţie asigurată de 360 Revolution. Pe scurt…primul spectacol unde decorul intră pe un CD.

Romanul Hoţii de frumuseţe este recunoscut ca fiind cel mai important text literar al lui Pascal Bruckner, deşi celebritatea şi-a asigurat-o prin “Luni de fiere”, carte dupa care binecunoscutul regizor Roman Polanski a realizat filmul “Luna amară” distins în 1992 cu Premiul Oscar.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Trei membri de vârf ai NATO transmit un mesaj comun. SUA, Canada și Marea Britanie vor contracara imixtiunile Rusiei în Republica Moldova

Departamentul de Stat al SUA a difuzat un mesaj comun, din partea guvernelor Statelor Unite, Canadei și Marii Britanii, care subliniază că aceste trei...

Premierul Ciolacu va asista la meciul România – Ucraina, la München

Premierul României, Marcel Ciolacu, va asista la meciul de fotbal România - Ucraina, din cadrul Campionatului European, care se desfășoară în Germania. Meciul România -...

Caţi pensionari au primit indemnizaţie socială, în mai 2024

Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în mai 2024, de 1.136.278 persoane, cu 334 mai mic comparativ cu luna...
Ultima oră
Pe aceeași temă