3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Ucrainei nu se bagă în ancheta pentru destituirea lui Trump

Președintele Ucrainei nu se bagă în ancheta pentru destituirea lui Trump

Acesta este suspectat că a exercitat presiuni asupra Kievului pentru a căuta informaţii compromiţătoare pentru rivalul său politic Joe Biden, informează France Presse.

‘Ca preşedinte al Ucrainei, nu voi interveni în dosarul în curs de desfăşurare într-o altă ţară’, a declarat Zelenski în cursul unei întâlniri cu diaspora ucraineană la Riga, capitala Letoniei, unde se află într-o vizită oficială, insistând că Ucraina ‘nu va face nimic’ în acest sens.

Scandalul s-a declanşat după ce un avertizor de integritate a semnalat că, în cursul convorbirii telefonice cu Volodimir Zelenski la 25 iulie, Donald Trump i-a ceruit acestuia declanşarea unei anchete asupra fostului vicepreşedinte Joe Biden, unul dintre favoriţi în alegerile primare democrate în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020, şi a fiului său Hunter Biden pentru corupţie pe când acesta activa pentru o companie energetică în Ucraina.

Ulterior, Casa Albă a fost forţată să facă public un rezumat al acestei convorbiri telefonice, în timp ce democraţii din Camera Reprezentanţilor au deschis o anchetă în acest caz pentru abuz de putere şi implicare a unor ţări străine în afacerile interne ale SUA, anchetă care ar putea duce la declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui Donald Trump.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă