Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Populația de foci cu blană din Australia, în scădere dramatică

Un recensământ al puilor născuţi de exemplarele de focă cu blană native din Australia relevă o scădere a numărului acestora pentru prima oară de la introducerea unor măsuri de protecţie a speciei, în 1975.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 06.09.2018 - 11:17

Autoarea principală a studiului, Rebecca McIntosh, a declarat pentru agenţia Xinhua că, alături de colegii săi de la Phillip Island Nature Parks de pe Coasta de Est a Australiei, aşteaptă cu nerăbdare să afle motivele pentru care populaţia de foci cu blană este în scădere.

''Este prima oară când am identificat o scădere a numărului puilor'', a spus McIntosh.

''Una dintre dificultăţile realizării unui recensământ o dată la cinci ani este faptul că nu poţi şti sigur dacă este un eveniment unic sau dacă se întâmplă şi altceva şi reprezintă doar o parte a unei probleme pe termen lung'', a explicat cercetătoarea.

Numărarea puilor de focă, care sunt uneori foarte timizi, poate fi o reală provocare, iar pentru că populaţia acestora depăşeşte în unele zone 4.000 de exemplare, cenzorii au fost nevoiţi să îşi diversifice metodele.

În cazul zonelor intens populate, puii sunt prinşi manual şi li se aplică un semn prin tăierea unei porţiuni de blană de pe creştet, care va creşte la loc când odată cu maturizarea, după cum a explicat autoarea studiului. ''Apoi revenim şi numărăm puii care au semne pe blană şi pe cei care nu au şi obţinem o bună estimare'', a adăugat ea.

Pentru a nu aştepta cinci ani până la realizarea următorului recensământ, echipa de cercetători utilizează în prezent drone cu care se poate efectua o mai bună monitorizare a puilor. Imaginile sunt publicate online şi pot fi analizate de ''cercetătorii civili'' care pot contribui astfel la numărarea puilor din fotografii.

McIntosh încurajază pe toată lumea să ia parte la acest recensământ. 

Comentarii

loading...