22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalPARK(ing) Day, ziua în care parcarea s-a transformat în parc

PARK(ing) Day, ziua în care parcarea s-a transformat în parc

Vineri, 16 septembrie, RFI România a transformat două parcări bucureştene în parcuri în cadrul PARK(ing) Day. 1 500 de metri pătraţi au fost tapetaţi cu gazon în parcările de lângă magazinul Unirea (aripa Călăraşi) şi Carrefour Băneasa. Noul spaţiu verde a gazduit pentru o zi zone de relaxare, de sport şi de informare asupra necesităţii reorganizării spaţiului public.
Trecătorii au fost atraşi de biblioteci în aer liber, plimbări cu bicicleta, spectacole ale Teatrului Masca, partide de baschet şi ping-pong, demonstraţii de dans irlandez, înălţări de zmee, zone de lounge generoase şi poveşti cu vecinii despre Bucureşti.  Au venit toţi cei care au fost curioşi să vadă beneficiile unui oraş cu mai puţine maşini, mai puţine parcări şi mai mult spaţiu verde.
Mesajul transmis de PARK(ing) Day a fost simplu şi direct: oraşul nu devine un spaţiu mai frumos dacă ne plângem, ci dacă ne mobilizăm să-l schimbăm. Sute de bucureşteni au răspuns invitaţiei, au luat timid loc pe iarbă, iar apoi au dansat în hora irlandeză de la finalul evenimentului. Detalii despre activităţile din 16 septembrie sunt disponibile pe parkingday.rfi.ro şi www.rfi.ro.

PARK(ing) Day 2011 a mobilizat oameni în 800 de parcări din 30 de oraşe de pe glob.  
Proiectul PARK(ing) day a fost  iniţiat în 2005 de Rebar, un studio de design din San Francisco şi are menirea de a pune în dezbatere felul în care este folosit spaţiul public în marile orase, militând pentru schimbări ale infrastructurii urbane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă