27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInternaționalOTV nu mai poate emite. De câte ori a mai fost REDUSĂ...

OTV nu mai poate emite. De câte ori a mai fost REDUSĂ sau ANULATĂ licenţa postului de televiziune

Postul de televiziune OTV nu este la prima retragere a licenţei din istoria sa. Consiliul Naţional al Audiovizualului a făcut un gest similar şi în 2002, iar postul a fost închis pentru doi ani. Decizia de atunci a stârnit proteste ale opiniei publice, care au considerat că oprirea emisiei OTV a fost un act de cenzură din partea guvernului condus de Adrian Năstase.

Redeschis în 2004, postul a ajuns din nou în vizorul autorităţilor în 2007, când s-a discutat de oprirea emisiei dintr-un motiv similar cu cel de acum: neplata amenzilor, potrivit presei de la acea vreme. Totuşi, CNA a ezitat atunci să ducă până la capăt intenţia sa.

Între timp, audienţa OTV a crescut, mai ales pe seama serialului despre dispariţia Elodiei Ghinescu, iar postul a impus pe piaţă o serie de pseudovedete precum Magda şi Tolea Ciumac. În paralel, Dan Diaconescu a început să sfideze tot mai mult pe reprezentanţii CNA şi opinia publică, care acuzat calitatea execrabilă a programelor postului.

Citeşte şi CNA a RETRAS licenţa OTV. Postul lui Dan Diaconescu NU mai poate emite. Află de ce!

Un alt an greu a fost 2012, când OTV s-a confruntat cu trei decizii de înjumătăţire a licenţei de emisie luate de CNA. Iniţial, pe 15 martie, consiliul a decis să întrerupă programul obişnuit al OTV pentru doar 3 ore, pentru că televiziunea difuza continuu publicitate politică în favoarea Partidului Poporului şi “viitorului preşedinte al României” Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală.

Anterior acelui moment, din cauza aceleaşi publicităţi electorale OTV a mai primit o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei, alte decizii de întrerupere a emisiei.

Pe 27 martie 2012 , răbdarea membrilor CNA a ajuns la final şi aceştia au emis prima hotărâre de înjumătăţire a licenţei. Au urmat altele două până în aprilie, astfel încât postul ar fi trebuit să-şi încheie emisia cu doar câteva zile înaintea alegerilor locale, unde partidul creat pe spatele televiziunii – Partidul Poporului Dan Diaconescu – spera să obţină un scor bun.

Până la urma, judecătorii au fost cei care au salvat postul de la închidere. În mai, Curtea de Apel Bucuresti a admis solicitarea OTV de suspendare a deciziei Consiliului National al Audiovizualului privind injumatatirea licentei acordate postului, astfel încât canalul a continuat să funcţioneze.

Cele mai citite

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...

One United Properties, inclusă de Nicușor Dan în ”mafia imobiliară”, hărțuiește în instanță jurnaliști și ONG-uri

Compania One United Properties, fondată de foștii bancheri Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, se remarcă în ultima vreme prin acționarea în judecată a...
Ultima oră
Pe aceeași temă