25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalOpereta își inaugurează noua casă cu „Fantoma de la Operă“

Opereta își inaugurează noua casă cu „Fantoma de la Operă“

Noul sediu al Operetei va fi deschis cu mare fast pe 24 ianuarie, la ora 19.00, cu premiera spectacolului ,,Fantoma de la Operă“ de Andrew Lloyd Webber, un show binecunoscut în întreaga lume, distins cu peste 70 de premii și vizionat de-a lungul timpului de peste 130 de milioane de spectatori.

Musicalul „Fan­toma de la Operă” este pus în scenă de către regizorul australian Ste­phen Barlow cu ajutorul unei echi­pe de creație din care fac parte artiști români și străini și are drept protagoniști actori, vedete pop și soliști de operă din România. În rolurile principale joacă doi tineri artiști remarcabili: Adrian Nour și Irina Baianț. Stephen Barlow a reconsiderat sce­nariul orginal al spectacolului, recalibrând cele două coordonate dramatice principale și schimbând coordonatele temporale ale acţiunii, pe care o plasează în prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Noua producţie păstrează nota de dualitate care domină imaginea personajului principal şi subliniază contrastele ce îi compun profilul captivant: Fantoma este un amestec de bine și rău, lumină și întuneric, oscilând permanent între aspiraţia sa spre iubire și lipsa de lumină la care se autocondamnă.

,,Am trăit o poveste de dragoste cu «Fantoma de la Operă» în ultimii 28 ani, totul începând din momentul în care, copil fiind, am văzut producția West End la trei săptămâni după ce a avut premiera mondială”, mărtu­risește regizorul. ”Am fost și atunci, și rămân și acum, captivat de povestea obsedantă și, într-un fel, erotică, scrisă de Gaston Leroux și pusă în scenă pe cea mai romantică și intimă muzică închipuită de Andrew Lloyd Webber.

Solicitarea de a pune în scenă o nouă producție a celui mai de succes spectacol de divertisment din toate timpurile este, în egală măsură, o responsabilitate uriașă, dar și o oportunitate extraordinară. Cu o distribuție de excepție compusă din actori, vedete pop și soliști de operă și în colaborare cu o echipă de oameni tineri, dar extrem de talentați, de la London West End, vreau să încep un nou drum, atât din punct de vedere vizual, cât și psihologic, cu ajutorul poveștii și al muzicii.

Acest spectacol total nou este un omagiu adus lui Charles Garnier, arhitectul extraordinar al Operei din Paris, Palais Garnier, locul unde se desfășoară acțiunea poveștii“, a declarat regizorul Stephen Barlow. Succesul de care s-a bucurat ,,Fantoma de la Operă” de-a lungul timpului pe plan internațional nu s-a lăsat așteptat nici la București: biletele pentru primele reprezentații s-au epuizat în mai puțin de două ore de la punerea lor în vânzare.

Premiera spectacolului “Fantoma de la Operă” marchează, după cum am menționat, și un moment deosebit de important din istoria Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian”, și anume inaugurarea noii săli de spectacole a instituției, situată pe bulevardul Octavian Goga nr.1 (lângă Biblioteca Națională a României), aceasta fiind totodată și prima clădire de teatru construită în România după 1989.  

Cele mai citite

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă