9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeInternaționalMircea Cărtărescu a povestit cum a fost confundat cu Liiceanu, cu Mungiu...

Mircea Cărtărescu a povestit cum a fost confundat cu Liiceanu, cu Mungiu și cu Mircea Badea

Scriitorul Mircea Cărtărescu a recunoscut, duminică seară, la Digi 24, că în multe situații oamenii care îl recunosc pe stradă îl acuză că ar fi omul lui Traian Băsescu, dar cei care îl apreciază nu îl recunosc după figură ci îl confundă cu alte persoane publice.

Cărtărescu a relatat trei asemenea situații. Într-una, la un spectacol, cineva aflat mai în spate a spus: "Uite-l pe Liiceanu!"

În cel de-al doilea caz relatat, Cărtărescu era într-un avion care urma să decoleze. O stewardesă l-a privit fix, iar apoi, chiar înainte să explice procedurile de siguranță la bord, a spus către pasageri: "Avem onoarea să-l avem printre noi pe domnul Mircea Badea!".

În cea de-a treia situație relatată, Cărtărescu, aflat la volanul unei mașini, a frânat brusc. Șoferul din spate a frânat și el, aproape să-l ciocnească, apoi a coborât și s-a dus spre Cărtărescu, dar când i-a văzut figura i-a întins mâna și i-a zis: "Ce onoare să vă întâlnesc, domnule Mungiu, chiar și într-o asemenea situație!".

Mircea Cărtărescu nu a povestit cum a reacționat în cele trei situații de mai sus.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:33

Mai mulți pro-palestinieni au organizat un miting în fața Ambasadei Israelului din Washington D.C.

Manifestanții pro-palestinieni au organizat vineri (1 decembrie) un marș și o priveghere de rugăciune, precum și un miting în fața Ambasadei Israelului din Washington,...
00:00:33

Mai mulți pro-palestinieni au organizat un miting în fața Ambasadei Israelului din Washington D.C.

Manifestanții pro-palestinieni au organizat vineri (1 decembrie) un marș și o priveghere de rugăciune, precum și un miting în fața Ambasadei Israelului din Washington,...

Ciolacu urmează “rețeta lui Iohannis”. Premierul va efectua o vizită în SUA

Premierul Marcel Ciolacu urmează să efectueze o vizită oficială în Statele Unite ale Americii în perioada 2 – 7 decembrie. În cadrul acestei vizite,...
Ultima oră
Pe aceeași temă