29 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăInternaționalMaia Sandu speră ca Republica Moldova să intre în UE "până în...

Maia Sandu speră ca Republica Moldova să intre în UE “până în 2030”

Președinta Maia Sandu le-a spus cetățenilor Republicii Moldova că țara lor ar putea fi primită în Uniunea Europeană până în anul 2030.

“Depinde de noi să facem Moldova un stat european până în 2030”, a susținut Maia Sandu într-un discurs rostit la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale.

La ceremonia din centrul capitalei Republicii Moldova asistă și comisarul european pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn.

Ceremonia de la Chișinău este organizată în cinstea Zilei Europei și a militarilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. “9 mai 1945 a fost prima zi de pace în Europa și este ziua în care noi sărbătorim Europa”, a precizat șefa de stat a Republicii Moldova.

Președinta Maia Sandu a precizat că proiectul de intrare a Republicii Moldova în UE nu este un proiect “politic” ci este proiectul “tuturor cetățenilor Republicii Moldova”. Intrarea în UE le va aduce locuitorilor Republicii Moldova mai multă siguranță și un nivel de viață mai bun, a subliniat Maia Sandu.

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, peste jumătate dintre cetățenii Republicii Moldova doresc să intre în UE.

Republica Moldova a obținut statutul de candidat oficial la integrarea în UE în anul 2022. Nu există un termen limită până la care trebuie finalizate negocierile de integrare. La rândul ei, Ucraina poartă și ea negocieri de intrare în UE, în paralel cu Republica Moldova.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

„Nu există probleme pentru participarea la JO”

În ultima perioadă, în spațiul public au fost vehiculate informații legate de faptul că nu există fonduri suficiente pentru acoperirea cheltuielilor legate de...

Ana Bogdan, în turul al treilea la Roland Garros, după ce a eliminat-o pe finalista din 2021

Tenismena română Ana Bogdan s-au calificat în runda a treia a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a învins-o în...

S-au alocat peste 600 de milioane de lei proiectelor de cercetare prin programul Nucleu în acest an

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca...
Ultima oră
Pe aceeași temă