12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInternaționalLa B'estfest, 60 de muzicieni pe cea mai mare scenă de aluminiu...

La B’estfest, 60 de muzicieni pe cea mai mare scenă de aluminiu din Europa

Pentru prima oară B’Estfest se ţine la iarbă verde, iar pentru cei care rămân nonstop organizatorii au amenajat spaţii de campare. Vor fi trei zile şi trei nopţi de party până dimineaţa, pe patru scene şi alte patru terase cu muzică live sau DJ sets, peste 60 de artişti şi o mulţime de alte activităţi în spaţiile de joacă – un adevărat parc de distracţii cu maşinuţe, lanţuri zburătoare, carusel etc. -, terenuri de sport, spaţii de live-arts şi multe altele.

Se vor folosi 4.000 metri de garduri, iar 2.000 mp vor constitui suprafaţa cu corturi din backstage. Principala scenă va fi cea mai mare scenă din aluminiu din Europa, cu 50 m deschidere şi 32 m adâncime.

Distracţia ţine nonstop

Accesul publicului în zona de camping se face de astăzi, începând cu ora 10.00, iar festivalul va debuta seara, la ora 16.00. Pentru cei care nu pot rămâne peste noapte, sâmbăta şi duminica festivalul îşi deschide porţile la ora 12.00.

În fiecare zi concertele încep la 16.30, iar capetele de afiş vor urca pe scenă după ora 22.00. Vă reamintim cele mai tari nume ale festivalului: Skunk Anansie, Flogging Molly, Roger Sanchez, alături de Omul cu Şobolani, Coma, The Mono Jacks, Madame Hooligan, Popa Sapka (1 iulie);

Mika, Asian Dub Fondation, Lamb, plus Şuie Paparude, Electric Brother, Robin and the Backstabbers, Magnolia, Petrol (2 iulie); Pendulum (live), House of Pain, Hadouken! şi Sarmalele Reci, ROA, CTC, Cuantune şi Smallman (3 iulie).

Pe scena Future Heroes vor concerta Sonichouse, Goodbye to Gravity, Butterflies in my Stomach, Toulouse Lautrec (1 iulie) Electric Fence, Antarctica, Mes Quins, Sensor (2 iulie), Tunesinnaourheads, Zeppelin & Praetor, TiPtiL şi Blue Nipple Boy (3 iulie). 

După show-uri, acţiunea se mută la terasele din zona de festival (punk, ska, reggae, hip-hop, alternative, funk) şi în Jägermeister Dance Arena. Gojira, Leizaboy, Unlocka, Sirius&Metho¬dical, D-Laid, Snow, Yuffa&Hardcore, Bully, Marika, Limun&K-Lu, Amon şi headliner-ii arenei, Caspa & MC Rod Azlan (1 iulie), NAPT (2 iulie) şi Nero (3 iulie), se vor ocupa de ritmurile de electro, dub¬step, breakbeat sau drum’n’bass până aproape de zorii zilei.

Duş cu apă caldă şi kebab

Accesul deplin este asigurat şi pentru zonele Sports Area, Playground, Lake Lounge, Arts& Crafts, Bazzar sau Green Village, unde vă puteţi relaxa, numai vreme bună să fie!

Şi ca să rezistaţi tot timpul, în zona de camping vor fi toalete, lavoare, duşuri cu apa caldă, băcănii şi câte şi mai câte. E adevărat însă că accesul în această zonă se face numai cu un voucher de camping, care se poate cumpăra şi din camp. Tot aici se pot cumpăra sau închiria corturi şi saci de dormit şi alte echipamente de camping.

Aşa cum se-a mai întâmplat, orice cumpăraţi de la bar se poate lua pe baza unor jetoane ce se eliberează la faţa locului, aşa cum se va întâmpla şi la Food Court, unde vor fi restaurante cu specific indian, italian, libanez şi românesc. Mai sunt disponibile bilete de 125 lei pentru o zi şi 265 lei un abonament de trei zile, iar voucherul de camping costă 15 lei.

Copiii sub 12 ani pot intra gratuit dacă sunt însoţiţi de un adult. Pont: pentru cei veniţi din afara Bucureştiului, cu biletul de tren sau de autobuz pot achiziţiona un abonament cu 190 de lei, în preţ fiind inclus şi voucherul de acces în zona camping.

ŞTIAŢI CĂ…

Ministerul Dezvoltării şi Turismului profită de B’Estfest pentru o campanie de promovare outdoor a brandului de turism al României?

Mika vrea humus la discreţie, vin şi bere româneşti, plus căni de porţelan alb?

Se vor colecta selectiv deşeurile în timpul festivalului?

„Primarul” programului „Green Village” este Zoli Toth (de la Sistem)?

Se face o expoziţie de artă realizată din deşeuri?

Se vor proiecta filme?

– Băieţii de la Lamb vor seminţe de floarea-soarelui, nuci şi alune nesărate şi morcovi?

– Cei mai extravaganţi interpreţi sunt cei de la Flogging Molly care vor lichior japonez din orz şi ceai tradiţional chinezesc, realizat uscat sub soare puternic şi oxidat?

– Skunk Anansie vor în backstage cât mai mult ceai negru?

– 1.500 de oameni se vor ocupa zilnic de organizare plus 200 de agenţi de pază?

TRANSPORT

La festival, pe bicicletă

Se poate ajunge cu maşina sau cu bicicleta, fie cu autobuzele RATB, care au plecarea din staţia de Metrou Aviatorilor (bilet 1,5 lei) sau cu microbuzul 445 ce poate fi luat de la staţia de Metrou Pipera.

Tot de la Metrou Pipera se pot închiria şi biciclete pentru transportul până la festival, în timp ce călătorii care merg în aceeaşi direcţie pot alege să împartă aceeaşi maşină în sistem carpooling. Festivalul pune la dispoziţie o zonă de parcare gratuită.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă