33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalFOTO. Poveștile din Biblie, readuse la viață într-un serial

FOTO. Poveștile din Biblie, readuse la viață într-un serial

Poveștile din Biblie sunt readuse la viață într-un nou serial creat de producătorul Mark Burnett, cu o distribuţie internaţională de succes. Serialul explorează câteva dintre cele mai importante povești din Biblie, de la crearea lumii de către Dumnezeu, poveştile lui Noe şi Avraam și până la răstignirea lui Iisus.

Rolul lui Iisus Hristos i-a revenit actorului de 33 de ani, Diogo Morgado, din Portugalia, iar Roma Downey interpretează rolul Fecioarei Maria. De la Geneză la Apocalipsă, evenimentele sunt redate prin intermediul reconstituirilor şi al graficii de ultimă generaţie, oferind o nouă perspectivă asupra unor scene celebre şi personaje-simbol.  

Dovezile istorice sunt completate de reconstituiri şi uimitoare efecte speciale care le sporesc impactul, precum şi cu incitante informaţii noi. Printre detaliile surprinse se numără episodul în care evreii au supravieţuit în deşert, tehnica din spatele praştiei care l-a ucis pe Goliat, satul unde a crescut Iisus şi torturile folosite de romani împotriva „sectelor eretice”.

Serialul Biblia va fi difuzat pe postul History, în fiecare duminică, începând cu 30 noiembrie, la ora 21:00. Diogo Morgado a mai jucat rolul lui Iisus în filmele The Bible” (2013) și Son of God” (2014). Cele două nu sunt însă cele mai faimoase filme care au adus pe marele ecran povești din Biblie.

Cel mai cunoscut film biblic este lungmetrajul Jesus of Nazareth” (1977) regizat de Franco Zeffirelli cu Laurence Olivier, Anthony Quinn, Christopher Plummer, Robert Powell. Filmul este o dramă biblică şi amplă evocare a vieţii şi suferinţelor lui Iisus Hristos, de la naştere până la răstignire, impecabil realizată cinematografic şi dinamizată de muzica lui Maurice Jarre.

Un alt film cunoscut cu temă biblică este The Passion of the Christ” (2004), în regia lui Mel Gibson cu Maia Morgenstern, Monica Bellucci, Jim Caviezel. Lungmetrajul prezintă despre ultimele 12 de ore din viaţa lui Iisus din Nazaret și încearcă să respecte adevărul biblic. 

Alte filme biblice cunoscute au avut în centru alte personaje celebre din Biblie: David (1997), Abraham (1993), Moses (1995), Joseph (1995). 

În luna decembrie a acestui an va apărea un nou film biblic, cu actorul Christian Bale în rolul lui Moise. Regizorul Ridley Scott descrie în film exodul evreilor din Egipt, în căutarea Pământului Făgăduinţei, sub conducerea lui Moise.

Cele mai citite

Accident rutier cu 12 răniți în București. A fost implicat un microbuz cu muncitori nepalezi. Șoferul ar fi consumat alcool

12 oameni au fost trimiși la spital în urma unui accident rutier care s-a produs în centrul Bucureștiului în noaptea de duminică spre luni,...

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...

Summitul de pace al lui Zelenski, eșuat

La invitația lui Volodimir Zelenski, într-o stațiune alpină din munții elvețieni, s-a desfășurat un „summit al păcii,” cu participarea a 90 de state. După...
Ultima oră
Pe aceeași temă