17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInternaționalFilmul "Lunetistul american", cu Bradley Cooper, are premiera vineri în cinematografele din...

Filmul “Lunetistul american”, cu Bradley Cooper, are premiera vineri în cinematografele din România

Filmul "Lunetistul american (American Sniper) va putea fi vizionat de vineri în cinematografele din România. Protagonistul pelicuelei este Bradley Cooper, care interpretează rolul lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria militară a Statelor Unite ale Americii, informează Mediafax.

Distribuitorul lungmetrajului, Freeman Entertaiment, a declarat că există mult mai multe lucruri de descoperit despre acest soldat american în afară de abilităţile care l-au transformat în erou.

Chris Kyle, membru al trupelor SEAL, este trimis în Irak cu o singură misiune, aceea de a-i proteja pe fraţii săi de arme. Acurateţea ţintei sale salvează numeroase vieţi pe câmpul de luptă şi, pe măsură ce se duce vestea acţiunilor sale pline de vitejie, el dobândeşte porecla de "Legenda".

Dar reputaţia sa creşte şi dincolo de liniile inamice, ceea ce face ca pe capul lui să fie pus un preţ mare şi să devină ţinta principală a insurgenţilor. În plus, Chris se confruntă cu o luptă acasă: străduinţa de a fi un soţ şi un tată bun de la celălalt capăt al lumii.

În ciuda pericolelor şi a modului în care îi este afectată familia, Chris merge de patru ori în misiune în Irak, devenind o personificare a crezului celor din trupele SEAL: "să nu laşi pe nimeni în urmă". Dar, când revine la soţia sa, Taya Renae Kyle, interpretată de Sienna Miller, şi la copii, Chris realizează că, de fapt, războiul este cel pe care nu-l poate lăsa în urmă.

De două ori nominalizat la premiul Oscar, pentru rolurile din "Scenariu pentru happy-end" şi "Ţeapă în stil american", Cooper este protagonistul filmului, în care joacă alături de Sienna Miller, Jake McDorman, Luke Grimes, Navid Negahban şi Keir O'Donnell.

Câştigător al premiului Oscar, Clint Eastwood ("O fată de milioane", "Necruţătorul") a regizat "Lunetistul american" după un scenariu scris de Jason Hall, pornind de la o carte de Chris Kyle, împreună cu Scott McEwan şi Jim DeFelice. Autobiografia a fost un succes, care a rămas 18 săptămâni pe lista de bestselleruri din The New York Times, dintre care 13, pe primul loc.

Filmul este produs de Clint Eastwood, Robert Lorentz, Andrew Lazar, Bradley Cooper şi Peter Morgan. Tim Moore, Jason Hall, Sheroum Kim, Steve Mnuchin şi Bruce Berman au fost producători executivi.

Echipa lui Eastwood îi mai include şi pe directorul de imagine nominalizat la Oscar Tom Stern ("Schimbul"), pe designerul de producţie nominalizat la Oscar James J. Murakami ("Schimbul") şi designerul de producţie Charisse Cardenas, pe editorul laureat al premiului Oscar Joel Cox ("Necruţătorul") şi pe editorul Gary D. Roach, precum şi pe designerul de costume Doborah Hopper.

Cele mai citite

Curtea Penală Internațională cere arestarea șefilor Hamas dar și a premierului Netanyahu

Curtea Penală Internațională (CPI) cere arestarea principalilor lideri ai grupării Hamas dar și a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu. Karim Khan, procurorul șef al CPI, a...

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...

GALERIE FOTO. Camila Giorgi, retragere misterioasă din tenis. Motivul pentru care se zvonește că ar fi fugit în Statele Unite

Camila Giorgi, una dintre cele mai sexy jucătoare din circuitul feminin, a ales să se retragă din tenis într-un mod bizar. Italianca de 32 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă