16.4 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăInternaționalFaye Dunaway, imaginea Festivalului de la Cannes

Faye Dunaway, imaginea Festivalului de la Cannes

Actriţa Faye Dunaway este talismanul cele de-a 64-a ediţii a Festivalului Filmului de la Cannes care are loc între 11 şi 22 mai.  Imaginea sofisticată şi elegantă a actriţei a fost folosită pentru posterul din acest an al evenimentului.

Posterul oficial pentru Cannes 2011 se bazează pe o fotografiei a actriţei realizată de Jerry Schatzberg în 1970. Festivalul descrie imaginea ca fiind “un model de eleganţă fără vârstă, întruchiparea visului cinematic pe care Festivalul de la Cannes vrea să o menţină”.

Realizat doar în alb-negru, posterul poate fi un semn pentru regizorii din prezent că ar trebui să revină la principiile “maeştrilor” din trecut care realizau adevărate opere de artă.

Jerry Schatzberg este un regizor şi fotograf american născut în 1927. El a devenit celebru mai ales pentru fotografiile de pe coperta albumului “Blonde on Blonde” a lui Bob Dylan.  Schatzberg a câştigat premiul Palme d’Or în 1973 pentru filmul “Scarecrow”  şi a regizat filmul “Panic In Needle Park” din 1971 care a avut premiera la Cannes. Protagonista acestui lungmetraj, Kitty Winn a câştigat atunci premiul festivalului pentru cea mai bună actriţă.

Faye Dunaway a jucat în filmul “Puzzle of a Downfall Child”, regizat de Schatzberg  ce a fost lansat de Universal Pictures în 1970.  Filmul va fi proiectat la ediţia din acest an a festivalului, în prezenţa  lui Schatzberg şi a lui Dunaway.

Design-ul posterului pentru festivalul de la Cannes din acest an a fost realizat de agenţia franceză Paris’ H5.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă