23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternațional„Dracula pe gheață“ ajunge la Cluj-Napoca

„Dracula pe gheață“ ajunge la Cluj-Napoca

România va găzdui premiera mon­dia­lă a uneia din­tre cele mai spectaculoase reprezentații de balet pe gheață. Teatrul pe gheață din Sankt-Petersburg va prezenta spectacolul „Dracula pe Gheaţă“ pe 6 aprilie la Sala Palatului din București. Același spectacol are loc pe 8 aprilie la Cluj-Napoca, Sala Polivalentă. În rolurile principale, medaliații olimpici la patinaj Tomáš Verner, Surya Bonaly și Phillippe Candeloro.

Bazat pe nemuritoarea poveste a lui Bram Stoker, spectacolul „Dracula pe gheață“ are premiera mondială în țara de origine a voievodului Vlad Țepeș, cel care a inspirat mitul contelui Dracula. La sfârșitul secolului al XIX-lea, tânărul avocat Jonathan Harker și logodnica sa Mina fac planuri de căsătorie. Însă Jonathan trebuie să-și părăsească iubita și să ajungă în Transilvania pentru a se întâlni cu un conte ciudat care vrea să achiziționeze o proprietate la Londra… Așa sună povestea lui Bram Stoker, scriitorul irlandez care a rescris mitul lui Dracula și, totodată, povestea care a inspirat baletul pe gheață.

”Campioni olimpici, patinatori profesioniști, costume și decoruri fabuloase, ample instalații video, vampiri ce zboară deasupra ringului, lumini spectaculoase, sunete și efecte speciale, completate de muzică, toate ­recreează legenda primului vampir din istoria omenirii, Contele Dracula, și a sa poveste de dragoste eternă”, spun organizatorii.

Coloană sonoră rusească

Coloana sonoră a spectacolului „Dracula pe gheață“ a fost creată de talentatul compozitor Alexey Galinsky, care are în portofoliu succese precum spectacolele pe gheață “Prințesa Anastasia”, „Alice în Țara Minunilor”, „Spărgătorul de nuci” și „Lord of Darkness”. Alexey este co-semnatar pentru „Olympia”, muzica special creată pentru Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014, organizate la dorința dictatorului rus Vladimir Putin.

Cine sunt campionii care vor evolua în spectacol

Spectacolul care va avea loc în București și în Cluj aduce în fața publicului românesc trei campioni la patinaj. Tomáš Verner este unul dintre cei mai de succes patinatori din Republica Cehă. Medaliat cu aur la Campionatul European din 2008 și campion național al Cehiei de zece ori până acum, Verner a obținut trofee la nenumărate competiții sportive internaționale, printre care la loc de cinste se află medaliile de argint și bronz de la Campionatul European și șase medalii Grand Prix, inclusiv locul întâi la Cupa Rusiei, premiu obținut în anul 2010.

Franțuzoiaca Surya Bonaly are o carieră impresionantă, cu un palmares ce include 25 de medalii de aur, 10 de argint și alte 5 de bronz. Campioană națională a Franței de nouă ori, a deținut poziția fruntașă a clasamentului european cinci ani la rând, din 1991 până în 1995, și a fost campioană mondială la juniori în 1991. Este faimoasă pentru backflip-ul său, săritura pe spate pe care a făcut-o la Nagano, în 1998, la finalul carierei la amatori. Ea a fost totodată singura patinatoare din lume care a încercat un cvadruplu toe loop, la Campionatele Mondiale din 1991.

Cel de-al treilea campion este Phillippe Candeloro. Sezonul 1994 a fost anul consacrării sale internaționale. A câștigat succesiv titlul de campion al Franței la patinaj artistic, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de Iarnă din Lillehammer si medalia de argint la Campionatele Mondiale din Chiba, Japonia. Și-a păstrat titlul de campion al Franței până în 1997, și, în paralel, a câștigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale din 1995, la Birmingham. În 1998, după Jocurile Olimpice de iarnă din Nagano, unde și-a încheiat cariera de amator cu o medalie de bronz, a decis să treacă la profesio­niști. Doi ani mai târziu, la San Jose, a devenit campion mondial la profesioniști. 

Cele mai citite

Descoperă aromele delicioase ale bucătăriei: Rețete senzaționale cu Pui și Creveți pentru când ai nevoie de ceva ușor

Bucătăria este un loc magic în care se întâlnesc aromele, texturile și gusturile pentru a crea experiențe culinare de neuitat. Două ingrediente versatile și...

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă