0 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInternaționalDocumentarul românesc "Waiting for August", nominalizat la premiile EFA 2014

Documentarul românesc “Waiting for August”, nominalizat la premiile EFA 2014

Lungmetrajul "Waiting for August", de Teodora Ana Mihai, a fost nominalizat la premiile decernate de Academia de Film Europeană (European Film Awards, EFA) din acest an, la categoria "cel mai bun documentar", informează Mediafax.

Un comitet format din producătorul spaniol Antonio Saura şi producătoarea română Ada Solomon, membri ai board-ului EFA, producătorul danez Signe Byrge Sørensen, membru al EFA, şi experţii în producţia de documentare Claas Danielsen (Germania), Ally Derks (Olanda) şi Jacques Laurent (Belgia) a decis să nominalizeze producţiile "Just the Right Amount of Violence" (Danemarca), de Jon Bang Carlsen, "Master of the Universe" (Germania/ Austria), de Marc Bauder, "Of Men and War" (Franţa/ Elveţia), de Laurent Bécue-Renard, "Sacro GRA" (Italia/ Franţa), de Gianfranco Rosi, "Waiting for August" (Belgia/ România), de Teodora Ana Mihai, şi "We Come as Friends" (Austria), de Hubert Sauper.

Dintre aceste pelicule, cei peste 3.000 de membri cu drept de vot ai Academiei de Film Europene vor alege câştigătorul trofeului pentru cel mai bun documentar.

Anul trecut, premiul pentru cel mai bun documentar european a revenit filmului "The Act Of Killing", de Joshua Oppenheimer.

Majoritatea nominalizărilor pentru premiile decernate de Academia de Film Europeană vor fi anunţate sâmbătă.

Cea de-a 27-a gala European Film Awards va avea loc pe 13 decembrie, la Riga. Ceremonia va fi difuzată în direct pe site-ul www.europeanfilmawards.eu.

Teodora Ana Mihai, care s-a născut în 1981, la Bucureşti, a emigrat în urmă cu 25 de ani din România în Belgia, ţara sa de adopţie. A studiat arta cinematografiei în Statele Unite ale Americii, la Sarah Lawrence College (New York). La întoarcerea în Belgia a realizat "Waiting for August", un documentar care a impresionat juriile a numeroase festivaluri din Europa, Australia şi America de Nord.

Filmul "Waiting for August" prezintă povestea Georgianei, o tânără în vârstă de 15 ani care locuieşte cu cei şase fraţi ai săi într-o locuinţă socială din Bacău. Mama lor, Liliana, a plecat la muncă în Torino şi se va întoarce în vară. În absenţa mamei, Georgiana devine capul familiei, perioada de adolescenţă fiind brusc încheiată.

Cele mai citite

Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă!

O seră la tine acasă poate fi un vis devenit realitate. Fie că intenționezi să-ți crești fructele și legumele direct în seră sau pur...

Billie Eilish a făcut anunțul! “Nu mi-am dat seama că oamenii nu știu”

Incomodată de discuțiile despre orientarea sa sexuală, cântăreața americană Billie Eilish, în vârstă de 21 de ani, a îndemnat internauții să nu mai abordeze...
Ultima oră
Pe aceeași temă