1.8 C
Bucharest
Sunday, 26 November 2023
HomeInternaționalCONCERTELE LUNII IUNIE în Bucureşti: Billy Idol şi Bob Dylan, dar şi...

CONCERTELE LUNII IUNIE în Bucureşti: Billy Idol şi Bob Dylan, dar şi Asaf Avidan şi Noora Noor

Cântăreaţa Tori Amos revine la Bucureşti, unde a susţinut un concert în urmă cu şapte ani, pentru un nou spectacol, care va avea loc pe 19 iunie, la Arenele Romane. Evenimentul este inclus în turneul de promovare a noului album, "Unrepentant Geraldines", care va fi lansat în primăvara acestui an.

Potrivit Mediafax, legendarul artist Bob Dylan revine în România, pentru a susţine un concert la Sala Palatului din Capitală, pe 25 iunie. Acesta este al doilea concert pe care artistul îl susţine în România şi, totodată, primul lui spectacol pe scena Sălii Palatului. Bob Dylan a concertat la Bucureşti în iunie 2010, în cadrul Never Ending Tour – şirul de reprezentaţii neîntrerupte ale cântăreţului, început în iunie 1988.

Vedetele din supergrupul cubanez Buena Vista Social Club vor susţine la Sala Palatului din Bucureşti, pe 28 iunie, un concert care face parte din ultimul lor turneu mondial, în care vor spune "Adios!" fanilior din întreaga lume. După mai bine de 16 ani petrecuţi împreună, sub conducerea liderului Jesus Aguaje Ramos, pornesc din nou în turneu neobosiţii protagonişti ai filmului şi albumului "Buena Vista Social Club": incomparabila Omara Portuondo, chitaristul cu pălărie de cowboy Eliades Ochoa, trompetistul Guajiro Mirabal şi virtuozul instrumentului tradiţional cubanez laud – Barbarito Torres. Aceştia vor fi acompaniaţi pe scenă de cei care le-au fost alături de-a lungul timpului, inclusiv dinamicul veteran Papi Oviedo, tânărul pianist Rolando Luna, contrabasistul Pedro Pablo şi percuţioniştii Andres Coayo (congas), Filiberto Sanchez (timbales) şi Alberto "La Noche" (bongos), trei trompetişti printre care specialistul notelor foarte înalte Luis Allemany şi apreciatul interpret de son din Havana – Carlos Calunga. Turneul "Adios!" va traversa patru continente şi se va încheia în toamna lui 2015 cu un spectacol de gală la Havana.

La rândul său, legenda rock Billy Idol revine în România şi va concerta, pe 29 iunie, la Arenele Romane din Bucureşti. De la pionier al punkului la superstar planetar, Billy Idol este o emblemă de peste trei decenii şi şi-a creat o nişă muzicală unică. Şi-a câştigat respectul fanilor pentru că a reuşit, de la bun început, să facă loc arogantei atitudini punk în pop-ul şi rock-ul mainstream, cu piese ce s-au transformat în evergreenuri. La fel de energic ca întotdeauna, Billy Idol porneşte din nou la drum, dând fanilor din mai multe generaţii ocazia de a cânta alături de el într-un show ce va cuprinde toate hiturile sale. Îl are alături de el pe partenerul său, Steve Stevens (chitară).

Luna iunie îi întâmpină pe fanii muzicii cu WonderDay, primul eveniment-concept din România, care va avea loc pe 29 iunie, pe domeniul Palatului Mogoşoaia, şi îi va aduce în faţa publicului pe Asaf Avidan, Delilah, Noora Noor, Tape Five şi Aylin alături de The Lucky Charms. WonderDay îşi propune să recreeze o lume de basm, pornind de la cadrul natural impresionant oferit de domeniul Palatului Mogoşoaia, care va fi transformat într-un adevărat tărâm de basm prin decoruri speciale, instalaţii luminoase inedite şi personaje surprinzătoare ce vor prinde viaţă timp de o zi.

Cele mai citite

Jaqueline Cristian, învinsă în finala turneului ITF de la Valencia

Tenismena română Jaqueline Cristian a pierdut finala turneului ITF de la Valencia, fiind învinsă de bulgăroaica Viktoria Tomova cu 7-5, 6-3. A treia favorită a...

Parlamentari din 16 țări se întâlnesc în Republica Moldova

Parlamentari din 16 țări europene se întâlnesc, în zilele de 27 și 28 noiembrie 2023, la Chișinău. Evenimentul organizat în capitala Republicii Moldova este reuniunea...

Se caută vânzători la târgurile de Crăciun. Care sunt salariile

Perioada sărbătorilor de iarnă deschide noi oportunități de lucru pentru cei care își caută o activitate part-time sau full-time, plătită, în acest sezon. Cele...
Ultima oră
Pe aceeași temă