Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

BREAKING NEWS Donald Trump a acceptat o întâlnire cu Kim Jong-un, dictatorul de la Phenian

Preşedintele american Donald Trump a acceptat să se întâlnească, până în luna mai, cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, cu care s-a angajat într-un agresiv schimb de replici după ce s-a instalat la putere.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 30.04.2018 - 20:44

Locul şi data unei asemenea întâlniri între al 45-lea preşedinte al Statelor Unite şi liderul de la Phenian nu au fost precizate.

Această răsturnare, de negândit în urmă cu doar câteva săptămâni, are loc după doi ani de tensiuni extrem de puternice între Washington şi Phenian, legate de programele nuclear şi balistic nord-coreene. Într-o scurtă alocuţiune la West Wung, la Casa Albă, joi seara, Chung Eui-yong, un consilier sud-coreean în domeniul Securităţii, a anunţat că Trump a acceptat invitaţia la acest summit istoric.

Liderul nord-coreean ”şi-a exprimat dorinţa de a se întâlni cu preşedintele Trump cât mai rapid posibil”, a declarat el. ”Preşedintele Trump a apreciat darea de seamă şi a spus că se va întâlni cu Kim Jong-un până la sfârşitul lui mai, pentru a ajunge la o dezarmare nucleară permanentă”, a adăugat consilierul.

Casa Albă a confirmat că preşedintele american a acceptat propunerea.

Comentarii

loading...