13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInternaționalA fost sau nu a fost Shakespeare autorul

A fost sau nu a fost Shakespeare autorul

Protest în ţinutul natal al lui Shakespeare faţă de un film ce contestă paternitatea operei sale.

Numele scriitorului a fost şters de pe zece plăcuţe indicatoare pe care scria „Welcome to Warwickshire – Shakespeare’s County” (Bine aţi venit în Warwickshire – ţinutul lui Shakespeare),  relatează BBC.  Protestul a vizat şi plăcuţa aflată la intrarea în cârciuma din Welford unde se spune că Shakespeare ar fi băut pentru ultima oară.

Intitulat „Anonymous”, controversatul film regizat de Roland Emmerich a avut premiera aseară (marţi), la Festivalul Internaţional de Film de Londra. A fi sau a nu fi Shakespeare autorul? Aceasta este întrebarea la care încearcă să răspundă coproducţia Germania-Marea Britanie ce sugerează încă din titlu posibilitatea ca Marele Will să fi fost, de fapt, autorul unei imense fraude. „Ştiu că acest film este controversat, asta mi-am şi propus. Faptul că Shakespeare nu a scris operele pe care le-a semnat este doar unul dintre scandalurile ce vor fi provocate de această peliculă”, a declarat regizorul, într-o dezbatere pe tema producţiei.

Emmerich se bucură însă şi de susţinători chiar din partea unor britanici. Un profesor de la Birkbeck College, de pildă, îi mulţumeşte cineastului german pentru această peliculă, în timp ce directorul Şcolii de Arte de la Brunel University îl descrie pe Shakespeare drept un oportunist care a furat munca celor din jurul lui şi şi-a însuşit-o.   Text Box:

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă