28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăGDPRSchimbarile din sectorul medical si perspectivele de dezvoltare a serviciilor de sanatate...

Schimbarile din sectorul medical si perspectivele de dezvoltare a serviciilor de sanatate discutate in cadrul evenimentului ” Sistemul de sanatate – o prioritate pentru Romania? “

Miercuri, 25 aprilie, ora 09:00, la Hotel InterContinental, Bucuresti, Medien Conferences organizeaza masa rotunda “Sistemul de sanatate – o prioritate pentru Romania?”, eveniment ce isi propune sa analizeze situatia actuala a sistemului medical din Romania, precum si potentialul de dezvoltare a acestuia in urmatorii ani.

Suma alocata in Romania pentru cheltuielile cu sanatatea este de 3 ori mai mica comparativ cu media europeana, tara noastra situandu-se printre ultimele locuri. În Romania sunt alocati pentru sanatate doar 600 Euro pe cap de locuitor, fata de media europeana de 1800 Euro. De asemenea, suntem pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste procentul din PIB alocat sanatatii – 3.6%, care este de doua ori mai mic raportat la media europeana. Subfinantarea este o problema reala a sistemului de sanatate din Romania, iar deficientele cu care se confrunta sistemul sanitar impune o reforma majora.

In ultimii 5 ani peste 10.000 de medici au plecat din Romania pentru a profesa in strainatate. Statul român are datorii enorme la furnizorii de medicamente, arierate al caror nivel poate arunca sistemul medical in colaps. Practic, suntem in situaţia in care producatorii, distribuitorii si farmaciile vand medicamente compensate pe datorie.

Evenimentul reprezinta punctul de intalnire dintre actorii principali din sistemul medical: statul, producatorii si distribuitorii de medicamente,lanturile de farmacii, furnizorii de servicii private de sanatate, companiile de asigurari si investitorii in sanatate.

Evenimentul este adresat: producatorilor si distribuitorilor de medicamente, lanţurilor de farmacii, furnizorilor de servicii private de sanatate, companiilor de asigurari, investitorilor in sanatate, autoritatilor.

“Sistemul de sanatate- o prioritate pentru Romania?” se bucura de sustinerea partenerilor Astra Asigurari si Horvath& Partners.

Evenimentul este sustinut de: TVR Info, RFI Romania, Wall- Street, Romania libera, Academia Catavencu, Startups.ro, Calendar Evenimente, Ziare.com, Business 24, Business- Edu, 9 a.m., Business Live, Media IQ, B2B, bestResource, Ziarul de Business.

“Sistemul de sanatate- o prioritate pentru Romania?” va avea loc miercuri, 25 aprilie, ora 09:00 la Hotel InterContinental.

Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la: conferences@medienholding.ro, telefon 021.202.81.69.

Despre Medien Conferences

Medien Conferences este divizia de evenimente business a grupului Medien Holding. Evenimentele Medien Conferences ofera mediului romanesc de business o platforma dinamica de dezbateri si networking.

Medien Conferences organizeaza evenimente dedicate mediului de afaceri din diverse domenii precum: energie, infrastructura & transporturi, FMCG & retail, asigurari, financiar-bancar, agricultura, IT & telecom, home&deco.

Divizia de evenimente business ofera si posibilitatea organizarii de evenimente personalizate in functie de necesitatile companiilor.

Portofoliul Medien Holding include cotidianul Romania libera, site-ul www.romanialibera.ro, saptamanalul de satira Academia Catavencu si site-ul www.acadaemiacatavencu.info, Hiparion Publishers (revistele Hiparion – „Caminul”, „Casa Mea”, „Domus” si „Planul Casei Mele”, revista de B2B „Unelte si echipamente”, site-ul www.casamea.ro “), tipografia United Print, agentia de comunicare branding si corporate media Corporate Media Publishing si divizia de evenimente de business, Medien Conferences.

Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la: conferences@medienholding.ro, telefon 021.202.81.69.

Cele mai citite

Curse speciale pentru fanii naționalei României oferite de TAROM, pentru partida cu Slovacia

Compania aeriană TAROM a anunțat introducerea a două curse speciale dedicate suporterilor români care doresc să participe la meciul dintre România și Slovacia, programat...

OMS avertizează asupra medicamentelor pentru diabet contrafăcute

Medicamente pentru diabet contrafăcute se află în circulaţie începând din anul 2022, o problemă care afectează toate regiunile lumii, a avertizat, într-un comunicat, Organizaţia...

Edi Iordănescu, înainte de România – Belgia: “Ne aşteaptă o nouă provocare”

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a subliniat într-o conferință de presă susținută în Germania, că echipa sa se confruntă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă