16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăGDPRProprietăţile benefice ale uleiului de ricin

Proprietăţile benefice ale uleiului de ricin

Multă lume cunoaşte uleiul de ricin ca fiind un tratament excelent pentru podoaba capilară, dar puţin ştiu că acesta are şi alte utilizări foarte benefice pentru corp şi poate ameliora afecţiuni grave.

Concentraţia mare de acizi graşi nesaturaţi din acest produs îi conferă proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii şi combate cu succes o serie de boli des întâlnite.

Principala problemă pe care o rezolvă uleiul de ricin este constipaţia. Acţionează ca un puternic laxativ şi poate fi de mare ajutor pentru cei care au probleme digestive. Proprietăţile sale hidratatante şi emoliente ajută procesul de eliminare al toxinelor, însă tratamentul acesta trebuie dozat cu grijă, de preferinţă la sfatul medicului şi nu trebuie să dureze mai mult de patru sau cinci zile.

Acest produs natural combate şi multe probleme ale pielii ca urmare a conţinutuli său bogat de acid ricinoleic. Aplicat pe tăieturi mici, pe răni uşoare sau pe arsuri solare are efect antiinflamator şi grăbeşte vindecarea ca urmare a acţiunii sale regeneratoare. Previne eczemele, combate infecţiile fungice şi acţionează ca barieră împotriva acneei. În acelaşi timp, datorită faptului că stimulează producţia de colagen şi elastină, uleiul de ricin ajută la menţinerea pielii hidratate şi sporeşte elasticitatea acesteia. Astfel, previne şi apariţia ridurilor şi s-a dovedit că este un tratament foarte bun pentru a scăpa de cearcăne.

Tratament sigur şi natural pentru sciatică

Nervul sciatic este afectat atunci când simţim dureri în partea inferioară a spatelui, când regiunea este uşor inflamată sau amorţită, iar aceste senzaţii se prelungesc şi în membrele inferioare. Junghiul este iarăţi un semn al sciaticii şi este foarte dificil să stăm în anumite poziţii, în special şezând sau la orizontală.

Pentru a ameliora aceste dureri turnaţi pe o bucată de pânză din bumbac ulei de ricin şi ţineţi comprese pe partea de jos a spatelui. Peste pânza de bumbac puneţi unprosop moale încălzit. Repetaţi această procedură o dată la două trei ore timp de douăzeci de minute şi veţi observa cum durerile dispar treptat din corp.

Uleiul de ricin este un remediu bun împotriva bătăturilor. Tratamentul este simplu de urmat. În fiecare seară ungeţi călcâiele sau zonele cu bătături de pe talpa piciorului şi încălţaţi-vă cu şosete de bumbac. Dimineaţă spălaţi-vă cu apă caldă şi cu un săpun cu ph neutru şi cu ajutorul unei pietre ponce îndepărtaţi celulelel moarte.

Produsul face minuni şi în cazul unghiilor. Dacă suferiţi de probleme cu unghiile – acestea se exfoliază uşor, se rup şi se îndoaie – masaţi-vă mâinile şi insistaţi în zona unghiilor timp de o oră în fiecare seară şi purtaţi de preferinţă o pereche de mănuşi subţiri din bumbac în timpul nopţii dacă le suportaţi.

Persoanele afectate de calviţie şi care au probleme cu căderea excesivă a părului pot urma un tratament cu ulei de ricin pentru a încetini şi chiar stopa procesul. Fie că îl folosiţi ca atare sau îl faceţi mască împreună cu ulei de măsline şi ou, este important să vă masaţi pielea capului timp de 20 de minute, seara cu ulei din abundenţă şi să îl lăsaţi să acţioneze peste noapte de trei ori pe săptămână. Dimineaţa spălaţi-vă cu un şampon natural pe bază de plante. După 30 de zile efectele încep să devină vizibile, veţi avea un păr bogat şi strălucitor. Poate fi folosit şi în cazul sprâncenelor şi genelor.

Important

NU consumati ulei de ricin in timpul sarcinii decat daca vă recomandă medicul. Acest produs induce travaliul şi poate avea efecte secundare grave pentru mamă şi pentru copil şi nu poate fi folosit aleatoriu.

Cele mai citite

Barcelona are un nou antrenor. Germanul Hansi Flick a semnat cu catalanii

Este oficial! După săptămâni de speculații, germanul Hansi Flick a semnat cu FC Barcelona. Hansi Flick a semnat un contract valabil pentru două sezoane cu...

Florian Coldea, de la apartamentul de la etajul 7 din Sectorul 3, la vila din Pipera

Punerea sub control judiciar a fostului prim adjunct al SRI, Florian Coldea, a scos în evidența și faptul că acesta locuiește într-o vilă...

Generalul israelian Yair Golan este noul şef al Partidului Laburist din Israel

Fostul general Yair Golan a fost ales marţi în funcţia de şef al Partidului Laburist din Israel, în timp ce această formaţiune de stânga,...
Ultima oră
Pe aceeași temă