22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăGDPRPantofii cu sisteme GPS care monitorizează bolnavii de Alzheimer, puşi în vânzare...

Pantofii cu sisteme GPS care monitorizează bolnavii de Alzheimer, puşi în vânzare în Marea Britanie

Pantofi cu sisteme de localizare GPS integrate în talpă, capabili să monitorizeze persoanele care suferă de maladia Alzheimer, au fost puşi în vânzare, de curând, în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk, conform Mediafax.

Concepuţi pentru ca familiile acestor pacienţi să beneficieze de câte momente suplimentare de linişte, pantofii permit monitorizarea permanentă şi de la distanţă a persoanelor suferind de Alzheimer, oferindu-le totodată acestora mai multă libertate de mişcare.

Unul dintre principalele motive de îngrijorare pentru familiile acestor pacienţi constă în faptul că bolnavii de Alzheimer se rătăcesc adeseori, atunci când devin confuzi şi dezorientaţi.

Pantofii, comercializaţi la preţul de 250 de lire sterline, sunt deţin un sistem GPS în miniatură – asemănător sistemelor de orientare şi geolocalizare cu care sunt echipate automobilele -, ce permite localizarea cu mare acurateţe a persoanei care îi poartă.

Rudele bolnavilor de Alzheimer au posibilitatea de a trasa o zonă “sigură”, iar, în cazul în care pacientul iese în afara acelei zone, sistemul declanşează o alarmă, sub forma unui e-mail sau SMS.

Membrii familiilor în care există un bolnav de Alzheimer pot să folosească apoi o aplicaţie instalată pe telefoanele lor inteligente sau pe computerele lor pentru a afla locul exact în care se află pacientul.

Sistemul GPS este integrat în talpa pantofului. Dispozitivul, care nu poate fi văzut şi nici simţit, include o baterie, un card SIM – care indică locul în care se află bolnavul – şi un microcip integrat.

Antena şi un sistem USB pentru încărcarea dispozitivului sunt montate în partea din spate a pantofului. Sistemul are o autonomie de funcţionare de circa două zile, iar timpul de încărcare a bateriei este de doar două ore.

Dispozitivul integrat în pantofii comercializaţi în Marea Britanie, sub denumirea Aetrex Navistar GPS Shoes, este fabricat de compania americană GTX Corp., care are sediul la Los Angeles, în colaborare cu producătorul Aetrex.

Reprezentanţii asociaţiei Alzheimer’s Society afirmă că în Marea Britanie şi în Irlanda există peste 800.000 de persoane care suferă de maladia Alzheimer.

Statisticile oficiale indică faptul că peste 50% dintre persoanele care nu sunt găsite în primele 24 de ore de la dispariţie suferă răni grave.

Pantofii cu sisteme GPS integrate în talpă sunt comercializate în Marea Britanie de reţeaua de magazine Tipp Toes şi pot fi comandaţi de pe site-ul magazinului, http://www.tipptoes.com.

Cele mai citite

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă