25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăGDPRMedicii de familie: Noile contracte cu CAS ar duce la falimentul cabinetelor

Medicii de familie: Noile contracte cu CAS ar duce la falimentul cabinetelor

Bolnavii ar putea rămâne, în mai puţin de o lună, fără medicamente compensate, analize gratuite şi bilete de trimitere la spital, din cauză că medicii de familie sunt hotărâţi să nu semneze noile contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, potrivit NewsIn.

Medicii spun că sumele alocate pentru 2011 sunt insuficiente şi că, dacă ar accepta noile prevederi, şi-ar semna practic falimentul cabinetelor, potrivit Realitatea TV.

“Noi toţi dorim să lucrăm, dar dorim să lucrăm în condiţii rezonabile”, spune preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, dr. Rodica Tănăsescu.

Noile contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate ar trebui semnate la începutul lunii aprilie.

Colegiul Medicilor înţelege problemele pe care le ridică medicii de familie şi consideră că bugetul Casei de Asigurări este insuficient.

“La starea de spirit care există în rândul medicilor, s-ar putea ca medicii de familie să treacă toţi spre sistem privat, să nu mai aiba contract cu Casa şi atunci pacienţii vor fi cei care vor suporta din fonduri proprii serviciile medicale. (…) Suma alocată pentru Fondul Unic de Sănătate este insuficientă (…) Casa ar fi mulţumită să aiba un miliard în plus. Pe analiza noastră, ar mai fi nevoie, pentru a funcţiona cum trebuie şi fără restricţii în ceea ce priveşte calitatea actului medical, cam de 1,5-2 miliarde de euro”, afirmă preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoaie.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că în vară va fi nevoie de rectificarea bugetului Casei Naţionale pentru medicamentele compensate.

Cele mai citite

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia

Compania aeriană Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia, precum și prelungirea zborurilor între Europa și SUA. În sezonul de iarnă 2024-2025...
Ultima oră
Pe aceeași temă