33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăGDPRFOTO: Cum reamenajăm o debara de mică

FOTO: Cum reamenajăm o debara de mică

Reorganizarea minuţioasă şi renovarea spaţiilor de depozitare, cum sunt debaralele şi cămările, pot degreva locuinţa de corpurile de mobilier masive, necesare depozitării diverselor obiecte din locuinţă.

Într-o asemenea situaţie, proprietarii se concentrează exclusiv asupra gestionării cât mai eficiente a spaţiului respectiv. Modul în care se face acest lucru şi materialele folosite cad în plan secund, pe bună dreptate ne necesitând un interes major.

Am întâlnit însă o situaţie în care proprietarul a dorit ca spaţiul anexă al debaralei să fie renovat la aceleaşi standarde ca şi restul locuinţei. În consecinţă, arhitectul a proiectat o serie de rafturi, care exploatează la maxim spaţiul respectiv, dar care au o calitate estetică deosebită. Pentru obţinerea acestui lucru s-au folosit blaturile din lemn masiv.

Cele două încăperi destinate depozitării, debaraua cu suprafaţa de 0,98 mp şi cămara cu suprafaţa de 0,86 mp, au fost contopite într-un spaţiu comun prin demolarea peretelui care le separa.

Vechile uşi au fost înlăturate împreună cu tocurile lor. Glafurile golurilor rezultate au fost refinisate iar muchiile au fost protejate de şocurile mecanice prin montarea de profile de colţ din aluminiu. Pe pardoseală a fost montat parchet din lemn masiv iar pereţii au fost retencuiţi şi finisaţi cu tencuiala structurată care, la final, a fost zugăvită cu vopsea de culoare albă.

După ce a fost stabilită poziţia fiecărui raft, s-a trecut la măsurarea şi marcarea locurilor în care trebuie montate elementele metalice ale structurii de rezistenţă. Acestea au fost fixate pe pereţi cu şuruburi autofiletante şi dibluri (foto 1). Pe structura metalică au fost montate plăci din OSB cu grosimea de 
1 cm (foto 2). Acestea au rolul de bază pentru montajul rafturilor din lemn.

Blaturile rafturilor au fost realizate pe comandă, din lemn masiv. Ele au fost fixate pe structura anterior creată cu ajutorul unui adeziv special (foto 3).

În zonele dintre blaturile din lemn a fost montat gips-carton. Acesta a fost finisat cu acelaşi tip de tencuială care s-a folosit şi pe pereţi (foto 4).

Pe lângă rafturi, a fost montată şi o bară pentru umeraşe. Pentru accesul la spaţiul nou creat a fost construit un sistem de două uşi culisante.

 

Cele mai citite

Analiză FES: România colectează cele mai puține taxe comparativ cu statele din centrul și estul Europei

România este țara în care taxele reprezintă cea mai mică proporție din economie, comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană, inclusiv cele din centrul...

Pentru o curățare în profunzime a canapelei sau a saltelei tale, apelează la o firmă specializată

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...
Ultima oră
Pe aceeași temă