29.5 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăGDPR10 semne ale obezităţii

10 semne ale obezităţii

Un sondaj recent afirmă faptul că 34% dintre americani sunt obezi. Numărul lor s-a dublat în 30 de ani. Însă oamenii încă nu cunosc cu exactitate cauza acestei tendinţe.

În speranţa unei lămuriri, Charles L. Baum şi Shun-Yi Chou au condus un studiu la Biroul Naţional de Cercetare Economică pentru a determina cauzele socio-economice ale obezităţii, relatează businessinsider.com.

Printre factori, au ales rasa, bogăţia şi locul de muncă. Fiecare factor a fost izolat statistic pentru a arăta cât de mult ar creşte probabilitatea de a deveni obez dacă toţi ceilalţi factori ar rămâne neschimbaţi. Cauzele socio-economice şi demografice ale obezităţii au fost determinate pe baza unui eşantion format din 70394 de subiecţi şi au fost publicate într-o revistă de către Biroul Naţional de Cercetări Economice.

1. Negrii sunt cu 53,7% mai predispuşi la obezitate.
2. Hispanicii sunt cu 45,8% mai predispuşi la obezitate.
3. Persoanele căsătorite sunt cu 20,2% mai predispuse la obezitate. Cercetătorii cred că predispoziţia pentru obezitate provine din faptul că partenerii nu se mai simt stimulaţi să fie atrăgători pentru ceilalţi.
4. Persoanele care nu au un job sunt cu 36,8% mai predispuse la obezitate.
5. Femeile sunt cu 19,2% mai predispuse la obezitate. Această tendinţă se manifestă peste tot în lume. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a descoperit că 10% dintre bărbaţi şi 14% dintre femei la nivel global.
6. Persoanele ale căror joburi presupun ridicarea unor obiecte grele sunt cu 13,5% mai predispuşi să devină obezi.
7. Persoanele care nu fumează sunt cu 7,8% mai predispuse să devină obeze.
8. Persoanele fără studii superioare sunt cu 6,6% mai predispuse la obezitate.
9. Beneficiarii ajutoarelor alimentare sunt cu 4,6% mai predipuşi la obezitate, chiar dacă gradul lor de sărăcie este ridicat.
10. Persoanele cu un venit mai mic decât media sunt cu 1,2% mai predipuse la obezitate. Un venit ridicat oferă posibilitatea achiziţionării unor alimente sănătoase şi controlării dietei.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 830. Rusia atacă folosind armament produs în Iran, Coreea de Nord și China

În condițiile în care regimul Putin acuză Occidentul că oferă sprijin militar Ucrainei, Rusia atacă Ucraina folosind armament produs în Iran sau în Coreea...

Programul Rabla pentru tractoare primește un buget de 500 milioane de lei

Guvernul României a aprobat finanțarea "Programului de stimulare a înnoirii Parcului național de tractoare și mașini agricole autopropulsate" în anul 2024. Decizia s-a luat prin...

Arhiepiscopia Romano-Catolică organizează o procesiune care celebrează Taina Sfintei Euharistii

Arhiepiscopia Romano - Catolică de București organizează, în ziua de duminică, 2 iunie 2024, o procesiune cu ocazia Solemnității „Trupul și Sângele Domnului”, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă