12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăGDPR10 mituri despre cancerul mamar, desfiinţate

10 mituri despre cancerul mamar, desfiinţate

Cancerul la sân este o maladie îngrozitoare, de multe ori fatală. Ignoranţa pacienţilor cauzează de multe ori probleme, ducând la întârzierea diagnosticului.

Modista.ro a aruncat o privire pe Health.com şi îţi prezintă 10 mituri despre cancerul la sân, pe care trebuie să le desfiinţezi pentru a te apara cum trebuie de boala ucigaşă.

Numai femeile predispuse genetic fac boala

70% din femeile diagnosticate cu cancer la sân nu prezentau risc crescut de a face boala. Cu toate acestea, există anumite situaţii care predispun la dobândirea acestei afecţiuni: dacă o rudă de gradul I a pacientei a avut boala, şansele ca aceasta să o dezvolte aproape că se dublează.

Purtarea sutienului cu sârmă duce la cancer

Presupunerea că sârma din sutien strangulează sistemul limfatic ducând la acumularea toxinelor care favorizează apariţia cancerului a fost desfiinţată de medici, care o consideră neştiinţifică.

Nodul la sân = mastectomie

80% din noduli sunt benigni. Cu toate acestea, informează medicul dacă ai observat că a apărut ceva.

Implantul mamar creşte riscul de cancer

Potrivit cercetărilor, femeile cu implanturi mamare nu prezintă risc crescut de a face cancer. Mamogramele obişnuite nu sunt suficiente pentru a depista boala în cazul femeilor cu implanturi şi, de aceea, este nevoie de mai multe investigaţii radiologice.

Antiperspirantele provoacă boala

Un studiu recent a descoperit urme de parabeni în ţesutul tumoral prelevat de la o bolnavă (…)

Citeşte mai multe despre cancerul mamar pe www.modista.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă